Radnice v Přerově dala zelenou Lidlu i přes protesty lidí

Vložil
ČTK
01.01.2007 11:20
Olomouc

Olomouc - Přerovští radní umožní chomutovské společnosti Miramart, která hodlá v ulici Trávník zbourat budovu Chemoprojektu a na jejím místě vystavit prodejnu Lidl, aby se ke svému majetku dostala přes pozemky města. Podle Přerovského deníku je tak již jisté, že nový market v lokalitě vznikne, a to i přes protesty a petici občanů. Lidem z okolí se nelíbí, že radnice nevyslyšela jejich námitky.

    "Předmětem smlouvy bude zřízení práva vstupu na pozemek a umístění stavby - propojovací komunikace ke stávajícímu objektu Chemoprojektu z třídy 17. listopadu," potvrdila právnička města Anna Slívová. Obsahem smlouvy se stane i ujednání, že do práv a povinností ze smlouvy bude oprávněna vstoupit společnost Lidl. Firma Miramart chce smlouvu podepsat ještě do konce letošního roku.
    Proti bourání zachovalé budovy se v Přerově zvedla vlna nevole. Obyvatelé města začali podepisovat petici, celkem se podařilo získat tisíc podpisů. "Je to nehoráznost. Nevěřil jsem, že naše prosby město nevyslyší," vyjádřil se jeden z petentů. Komunistický zastupitel Břetislav Passinger považuje vznik propojovací komunikace ze třídy 17. listopadu za výhodnou pro Lidl a nevýhodnou pro občany. "V Přerově je největším problémem řešení dopravní situace. A toto špatné rozhodnutí tuto situaci ještě ztíží. Opět zvítězí peníze a arogance moci nad zájmem občanů," soudí zastupitel.
0 komentářů
přidat komentář