Radnice Špindlerova Mlýna chce zastavit výstavbu bytů

Vložil
ČTK
19.12.2006 11:25
Hradec Králové

Hradec Králové - Nové vedení radnice ve Špindlerově Mlýně v  Krkonoších chce zastavit výstavbu dalších bytových domů soukromými investory. Na stavbu domů již nehodlá radnice největšího českého lyžařského střediska udělovat žádné výjimky, i kdyby se měla s investory soudit. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes v příloze pro hradecký kraj.

    "Nastala doba na tvrdý boj. S  výjimkami na stavbu bytových domů v této chvíli končíme. Bez výjimky," řekl bývalý sjezdařský reprezentant a nový starosta Špindlerova Mlýna Bohumír Zeman.
    Podle platného územního plánu by kapacita ubytovacích zařízení ve Špindlerově Mlýně neměla překročit 9500 lůžek. Už před dvěma lety se však jejich počet blížil k 11.000 a od té doby ve středisku přibyly další stovky nových postelí pro rekreanty. Obec s asi 1300 stálými obyvateli se každou zimu mění ve dvacetitisícové město s ucpanými ulicemi a parkovišti. Mimo sezonu jsou rekreační byty většinou prázdné a apartmánové domy se mění v mrtvá sídliště.
    Radnice již před dvěma lety přijala vyhlášku, která výstavbu nových ubytovacích zařízení zakázala. Investorům se však dařilo stavební uzávěru obcházet, a tak se město rozhodlo na stavebním boomu alespoň vydělat. Výjimkami ze stavební uzávěry získávala radnice hotové peníze i věcné dary, celkem tak vydělala přes 50 milionů korun.
    Podle Zemana bude s výjimkami konec. Kladná stanoviska bude nové vedení radnice vydávat pouze u veřejně prospěšných staveb. "Od nynějška nemůžeme naši pozici oslabit žádným, byť sebevýhodnějším kšeftem. Pokud nechceme mít ze Špindlerova Mlýna mrtvý panelákov, jinou možnost nemáme," řekl Zeman.
0 komentářů
přidat komentář