Ostrava opět hledá nejlepší dům ve městě

Zdroj
Martina Kubíčková
Vložil
ČTK
08.12.2006 12:00
Ostrava

Ostrava - Magistrát města Ostravy opět hledá nejlepší dům ve městě. Do soutěže Dům roku 2006 může domy přihlásit pouze jejich investor a mohou to být nejen novostavby, ale také rekonstruované budovy, řekla dnes ČTK vedoucí oddělení informací a vztahů k veřejnosti Marie Václavková.

    S prvním místem v soutěži je spojena odměna 300.000 korun a také udělení bronzové plakety, za druhé místo je pak odměna 150.000 korun. Do soutěže mohou být přihlášeny domy dokončené v letech 2005 a 2006.
    Soutěž Dům roku vyhlašuje město Ostrava od roku 1994. Při soutěži není hodnocen pouze vizuální dojem, ale i účelovost, praktičnost či kvalita provedení. Ze známých ostravských staveb se titulem Dům roku pyšní například krytý zimní stadion v Ostravě-Porubě, Divadlo loutek, Divadlo Antonína Dvořáka či Dům knihy Librex.
    Stavbu lze do soutěže přihlásit odevzdáním přihlášky na sekretariátu Útvaru hlavního architekta Magistrátu města Ostravy, a to nejpozději do 28. února do 12:00. Přihlášku lze poslat také poštou. Zájemci si přihlášku mohou vyzvednou u  sekretáře soutěže, nebo stáhnout z internetových stránek města na adrese www.ostrava.cz.
0 komentářů
přidat komentář