V Pardubicích se otevře první multikino, další přibude za rok

Zdroj
Petr Bayer
Vložil
ČTK
07.12.2006 01:00
Pardubice

Pardubice - V Pardubicích se ve čtvrtek otevře první multikino v Obchodním centru Grand. Zhruba za rok by mělo přibýt další obdobné zařízení v  obchodním a zábavním centru na Masarykově náměstí. Náklady na vybudování multikina v Grandu se pohybovaly mezi 25 miliony až 30 miliony korun s  návratností více než sedm let, řekl dnes ČTK spolumajitel společnosti CineStar ČR Pavel Vodička.

Konkurence multikin nutí současné majitele zavírat klasické biografy. Například tradiční pardubické kino Jas bude naposledy promítat 10. prosince. Důvodem je podle majitele Marka Svatoše rostoucí počet multikin a skutečnost, že město biografy nepodporuje. Je to podnikatelská aktivita jako každá jiná a podléhá pravidlům trhu, reagoval náměstek primátora Michal Koláček.
Nové multikino nabídne filmovým fanouškům šest sálů s  kapacitou 771 míst. Diváci na plátnech uvidí až 15 filmů denně. "Specialitou jsou sedačky pro zamilované, bez střední opěrky," uvedl výkonný ředitel CineStar Jan Bradáč. První týden po otevření návštěvníci zaplatí vstupné na jeden film 50 korun, poté bude plné vstupné činit 129 korun. Provozovatel ale nabídne slevy například v pondělí nebo dětem.
Prvním filmem, který diváci v multikinu rozprostřeném na dvou podlažích zhlédnou, bude animovaná pohádka o tučňácích Happy Feet. Hlavním lákadlem pro dospělé by měl být v příštím roce film podle románu Bohumila Hrabala Obsluhoval jsem anglického krále nebo Vratné láhve Jana Svěráka.
0 komentářů
přidat komentář

Související články