Demolice objektů pro City Park v Jihlavě začnou v listopadu

Zdroj
Jaroslav Buček
Vložil
ČTK
05.10.2005 16:50
Jihlava

JIHLAVA - Demoliční práce na objektech pod Znojemským mostem v Jihlavě, na jejichž místech má vyrůst zábavně obchodní centrum City Park, zřejmě začnou během listopadu. V uplynulých měsících investor, jímž je projektová společnost CEI Building, pokračoval ve výkupu pozemků. "Do dnešního dne má investor přes 17.000 čtverečných metrů, což je více než tři čtvrtiny potřebných pozemků," řekl dnes ČTK Luděk Jeníš ze společnosti PSJ Invest, která bude zajišťovat výstavbu.

Investor podle Jeníše už uzavřel smlouvu s projekční firmou Pilař, Kuba architekti. Na projektu dále spolupracuje jako realitní agent a poradce společnost Cushman & Wakefield, která je v Česku jednou z vedoucích společností na trhu nemovitostí.
Vlastní výstavba City Parku by měla začít v polovině roku 2006. Investice má činit kolem 1,3 miliardy korun. "Pro první návštěvníky se centrum otevře na podzim roku 2008," uvedl Jeníš. Investor také zahájil jednání o financování, které bude kombinací vlastních zdrojů a bankovního úvěru. "Naše společnost je dostatečně finančně zajištěna s podporou zahraničního kapitálu," uvedl už dříve Martin Jaroš ze společnosti CEI Building.
City Park bude obsahovat kolem 25.000 čtverečných metrů obchodních ploch, multikino se čtyřmi až pěti sály a přibližně 450 místy k sezení. Bude zde několik restaurací, kaváren a parkoviště s 850 místy k stání. "Dominantní částí celého centra bude otevřená obchodní pasáž s náměstíčky a eskalátory, které spojí dvě obchodní patra s dvěma patry garáží," uvedl Jeníš.
Projektem City Parku v Jihlavě se několik let zabývala společnost NOVA projekt. CEI Building vstoupil do projektu loni v prosinci jako stoprocentní investor.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Že by se opravdu něco začalo dít?
dvorakvojta
30.10.05 01:46
zobrazit všechny komentáře

Související články