Rigips slaví již 15 let na trhu sádrokartonu a polystyrenových izolací

Vložil
Tisková zpráva
30.11.2006 00:05
Společnost Rigips letos vstoupila již do 15. roku svého působení na stavebním trhu. Z nově založeného podniku v roce 1991 se stala společnost Rigips jedním z nejvýznamnějších výrobců a dodavatelů sádrokartonu, polystyrenových izolací a sádrových omítek v ČR s obratem dosahujícím 1 350 mil. Kč a přibližně 230 pracovníky.


„Směřování společnosti se postupně vyvíjí dle potřeb našich zákazníků – od produktového přes systémový prodej až k projektovým řešením“ komentuje situaci pan Richard Teplý, generální ředitel Rigips a dodává „ Již od počátku mého působení od roku 2005 jsem viděl potenciál společnosti především v jejím inovativním přístupu a hledání řešení, která uspoří našim partnerům čas i peníze. Chceme zákazníkům dodávat nejen kvalitní systémy a produkty, které očekávají, ale dokonce i překvapí.“

„Jako leader našeho oboru máme závazek posouvat hranice uplatnění suché výstavby, polystyrenových izolací a sádrových omítek do dalších oblastí stavebnictví. Být vždy o krok napřed.“, doplňuje pan Teplý. „ A jsem rád, že mohu říci, že jsme to již za těch 15 let fungování prokázali našimi výsledky. S úsilím a motivací našich lidí ve společnosti věřím, že docílíme i nové plány.“

Pan Pavel Šatný, obchodní ředitel dodává „Mezi důležité momenty našeho působení na trhu řadím uvedení nových konstrukčních systémů v oblasti suché výstavby a jejich aplikaci v nových segmentech trhu – např. bezpečnostní příčky ze sádrokartonu či sádrovlákna v bytové výstavbě, růžové protipožární sádrokartonové desky snadno rozpoznatelné pro stavební dozory, v oblasti polystyrenových izolací – soklové a drenážní desky Perimetr, dále izolanty nové generace, šedý polystyren NeoFloor a Greywall, které radikálně zvyšují izolační účinnost polystyrenu a kde se ukázal smysl našich investic do výzkumu. A v neposlední řadě znovuuvedení ručně aplikovaných sádrových omítek a stěrek Rimano na náš trh. Klademe si ambice oživit staronový trend v oblasti úprav interiérových stěn sádrovými omítkami, který byl velmi oblíben za doby první republiky, a posunout ho do moderní roviny.„

Marketingová ředitelka, sl. Martina Říhová, doplňuje: „V oblasti zacílení naší společnosti na služby zákazníkům bych ráda vyzdvihla nové projekty jako je nová technická literatura pro suchou výstavbu s diferencovanou skupinou uživatelů – projektantů i montážních, realizačních firem. Provedli jsme další výraznější krok v naší orientaci na drobné stavebníky a kutily – nově vydaná publikace Sádrokarton zvládneme sami, pracovní postupy krok za krokem – se stala nejprodávanější knihou na veletrhu For Arch 2006.
Ale nezůstáváme jen u knih, velký nový projekt s plánovaným startem od 1.1.2007 je Centrum technické podpory. Nové informační a technické poradenství, call centrum, na jednom místě. Samozřejmě s VIP službami pro vybrané zákazníky a partnery.
Velkým posunem směrem ke komunikaci s našimi partnery a zákazníky bylo spuštění programu RigipsPlus na posílení věrnosti značce a prodej výrobků. Za rok a půl existence jasně prokázal svou účinnost a smysluplnost pro více než 1 400 členů a pro nás tím, že 30-40% obratu je realizováno přes tento distribuční kanál."

„Věříme, že praxe nejlépe prověřuje naše stavební systémy, a proto jsem rád, že jsou naše produkty ověřovány na řadě významných průmyslových staveb např. Centrála ČSOB v Praze s největší zelenou střechou v Evropě (12 ha), Městská víceúčelová hala a dostavba areálu stadionu v Liberci (vítěz soutěže „Stavba roku 2006“), terminál Letiště Ruzyně, jeden z nejmodernějších multifunkčních komplexů v Praze, Luxembourg Plaza, a také na řadě staveb bytových a rodinných domů, např. bytový dům Palmovka Lofty s bezpečnostními sádrokartonovými příčkami, víceúčelový bytový komplex Veronské náměstí v Praze s 354 byty a věžovým 13 patrovým domem.“, zakončuje pan Richard Teplý.

Společnost Rigips díky výrazné investici na „zelené louce“ mohla vyrobit již v květnu 1999 první sádrokartonovou desku ve výrobním závodě v Horních Počaplech nedaleko Mělníka. Tento závod byl založen v duchu moderní technologie s využitím vyzkoušených metod řízení výroby, inovativních technologií a vzhledem ke stálému rozvoji se stal výrobním závodem světové třídy.
V letech 2001 - 2002 byly začleněny do společnosti Rigips i dva závody na výrobu pěnového polystyrenu. Sádrové omítky a stěrky se staly součástí produktového portfolia v roce 2003. Všechny závody vyrábí produkty nejvyšší světové kvality srovnatelné s předními evropskými výrobci a splňují nové normy zaváděné v EU. Velký důraz na dodržování norem ochrany životního prostředí a systém řízení bezpečnosti práce podle 22 standardů přinesl již své ovoce – závod v H. Počaplech oslavil již 5 let bez úrazu při výrobě a distribuci sádrokartonu a v rámci celé společnosti klesl ukazatel úrazovosti o 85% za 6 let.

V rámci členství v nadnárodním koncernu se společnost Rigips stala nejen významným domácím výrobcem s přístupem ke světovému know-how, ale i exportérem, protože přibližně 1/5 obratu je realizována v zemích střední a jihovýchodní Evropy.

A menší shrnutí historie Rigips na závěr:




> Rigips investuje do logistického centra a plánuje nový výrobní závod (.pdf, 240 KB)

> Rigips - významný tuzemský výrobce i exportér (.pdf, 417 KB)


O společnosti Rigips, s.r.o.

Rigips, s.r.o. je členem koncernu Saint-Gobain, který jakožto světový výrobce a distributor zpracovává surovinu (sklo, keramiku, plasty, litinu atd.) na moderní produkty každodenního života a vyvíjí materiály budoucnosti.
Počátky společnosti Saint-Gobain spadají do Francie 17. století, půldruhého století nato překračuje Saint-Gobain hranice Francie. Dnes již působí ve více než 50 zemích světa, ve kterých sdružuje 1.200 společností a zaměstnává více než 200.000 lidí 70ti národností.
Saint-Gobain, evropský a světový lídr ve všech svých obchodních odvětvích, patří do první stovky světových průmyslových korporací.

V České republice má společnost Rigips již patnáctiletou tradici. Ve svých 3 výrobních závodech vyrábí produkty nejvyšší světové kvality srovnatelné s předními evropskými výrobci a splňuje nové normy zaváděné v EU. Díky své příslušnosti ke koncernu Saint-Gobain, který ročně vyčleňuje cca 345 mil. EUR na výzkum a vývoj, využívá společnost Rigips know-how z celého světa, a je tedy špičkově připravena vyjít vstříc přáním a požadavkům svých zákazníků.

> www.rigips.cz


Velká kniha sádrokartonu společnosti Rigips

Kolektiv autorů složený z odborníků na slovo vzatých téměř rok intenzivně pracoval na přípravě jedinečné publikace, která nemá na českém trhu obdoby. Publikace obsahuje souhrnná data a informace o systémech suché vnitřní výstavby.

> více informací



Montážní příručka pro sádrokartonáře

Publikace nese název Montážní příručka sádrokartonáře a – jak již název napovídá – obsahuje montážní návody ke všem systémům suché vnitřní výstavby.

> více informací

Sádrokarton zvládneme sami

Publikace Sádrokarton zvládneme sami každého provede výstavbou krok za krokem, od výběru a nákupu materiálu, přes montáž až po finální úpravu povrchu. Jednoduše, srozumitelně a za pomoci téměř 300 fotografií naučí smontovat příčku, předstěnu, podhled, suchou podlahu, vybudovat obytné podkroví či nadčasovou koupelnu.

> více informací