Praha 1 má výhrady k přestavbě budovy v ulici Na Poříčí

Vložil
ČTK
01.11.2006 14:25
Praha

Praha - Radnice Prahy 1 má výhrady k plánované přestavbě budovy bývalé České typografie v ulici Na Poříčí. Podle představ investora z ní vznikne obchodní a společenské centrum. Radní první městské části ale tvrdí, že by se v  okolí zhoršilo životní prostředí, informoval dnes ČTK mluvčí radnice Jan Šlajs.

    V předložené studii podle něho chybí například návrh dopravního řešení. Podle plánu má být součástí centra asi 500 podzemních stání. "Nároky na dopravu jsou příliš vysoké a do této oblasti není možné přivést další automobily," uvedl Šlajs.
    Budoucí obchodní centrum má podle něj vytápět plynová kotelna, z  níž budou vycházet oxidy dusíku. Hodnoty této látky jsou prý již nyní v této oblasti na hranici přípustnosti. "Zasadím se tvrdě o změny, které omezí množství úniku jakýchkoli škodlivých látek do ovzduší," citoval Šlajs místostarostku Janu Příhodovou (ODS).
    Radnice Prahy 1 nechce, aby byla budova využívána jako obchodní centrum. Žádá, aby se dokončilo posuzování vlivu projektu na životní prostředí včetně veřejného projednání.
0 komentářů
přidat komentář

Související články