V Praze 11 vznikne administrativní centrum Opatov Park

Vložil
ČTK
30.10.2006 22:15
Praha

Praha - U Litochlebského náměstí v Praze 11 vznikne administrativní centrum Opatov Park. Výstavba začala v minulých dnech a bude dokončena v roce 2008. Náklady na projekt činí okolo 650 milionů korun, informovali ČTK investoři projektu, společnosti Sekyra Group a Immoeast.
    "Praha 11 je oblastí, kam se stěhují stovky prestižních společností. Důvodem je její blízké napojení na hlavní dálniční tahy a kvalitní infrastruktura," uvedl výkonný ředitel Sekyra Group pro oblast developementu Leoš Anderle.
    První etapou výstavby bude nová administrativní budova, která bude mít šest nadzemních a tři podzemní podlaží. Kromě kanceláří zde budou obchodní prostory, restaurace s kavárnou a garážová stání. Vznikne zde 236 vnitřních a 48 venkovních parkovacích míst.
    Pozemek projektu leží u  stanice metra Opatov. Do areálu se bude vjíždět z propojených ulic Chilská a Hviezdoslavova. Nový objekt bude podle investorů v dostatečné vzdálenosti od okolních budov.
    Sekyra Group působí na realitním trhu od roku 1996, především v oblasti komerčních a rezidenčních projektů. Aktivní je také na realitních trzích v zahraničí, zejména na Slovensku, Ukrajině, Rusku, Chorvatsku, Rumunsku a Srbsku. Skupina plánuje, že do roku 2010 investuje do výstavby nových administrativních center více než 30 miliard korun.
    Rakouská společnost Immoeast hodlá podle informací tisku v příštích 12 měsících investovat ve střední a východní Evropě pět miliard eur. Největší část peněz má putovat do Česka.
0 komentářů
přidat komentář