Příbram v příštím roce nezačne s přestavbou akvaparku

Vložil
ČTK
18.12.2017 08:50
Příbram - Příbram v příštím roce nezačne s nákladnou přestavbou akvaparku, jak se původně předpokládalo. Přípravy projektu se zkomplikovaly, město vrátilo zpracovateli dokumentace návrh rozpočtu. Podle starosty Jindřicha Vařeky (ANO) nebyl dostatečně rozpracován, radní navíc nesouhlasili s navrženou celkovou částkou.


Předběžná studie odhadla náklady na 200 až 300 milionů Kč, v návrhu rozpočtu však bylo 364 milionů korun. Vařeka ČTK řekl, že toto číslo není dostatečně podložené a město by akvapark za tuto cenu rozhodně rekonstruovat nechtělo.

Starosta míní, že rozpočet může být nižší. "Jestliže tam je protipožární stěna za 20 milionů, tak se ptáme, jestli je toto nutná investice a zda by to nešlo řešit obyčejnou příčkou za několik tisíc," uvedl jeden z příkladů. Rozpočet by navíc měl být zpracován ve variantách, aby si zastupitelé mohli vybrat tu nejvhodnější.

Problémem příbramského akvaparku jsou hlavně technologie, které jsou i 40 let staré. Příbramští zastupitelé loni z předložených pěti variant obnovy vnitřních prostor vybrali tu nejrozsáhlejší, která počítá s přístavbou relaxačního a saunového světa o rozloze 1000 metrů čtverečních a zvětšením bazénové haly o dvě plavecké dráhy. Město si chce vzít na akci úvěr, podle vedení radnice by se část nákladů mohla zaplatit z očekávané zvýšené návštěvnosti.
0 komentářů
přidat komentář

Související články