Na dvě stě lidí protestovalo proti stavbě parkoviště místo hřiště

Zdroj
Václav Hrníčko
Vložil
ČTK
20.10.2006 15:40
Praha

Praha - Na dvě stovky lidí dnes protestovaly proti rozhodnutí zastupitelstva Prahy 12 prodat pozemek základní školy s hřištěm společnosti OBI. Ta ho chce využít k rozšíření prodejního centra a parkoviště. Mezi protestujícími byli lidovečtí a komunističtí zastupitelé, kteří hlasovali proti prodeji, učitelé základní školy i děti.

    Žáci si přinesli tabule s nápisy: "My chceme naše hřiště" nebo "Neberte nám hřiště, nechceme parkoviště". Na jiných transparentech stálo: "Chceme tady bydlet a dýchat čistý vzduch" nebo "Stop OBI".
    Hájit projekt přišel jeho autor, architekt Ivan Vavřík. "Nejdřív se postaví nové hřiště a teprve potom se bude likvidovat to stávající," argumentoval. "Jenže to bude menší než to současné," oponovali mu okolostojící a namítali, že se kvůli parkovišti budou kácet stromy. Nic nedbali na to, že investor se musel zavázat k vysázení nových.
    Prodej pozemku byl schválen hlasy zastupitelů ODS. Podle opozičních lidovců a komunistů ale ještě není všechno ztraceno, protože dosud není schválena změna územního plánu. Pokud se tak nestane, nebude možné pozemek použít k obchodnímu využití společností OBI.
0 komentářů
přidat komentář