V modrém věžáku chce Cheb kromě bytů udělat i ubytování pro hosty

Vložil
ČTK
20.11.2017 15:15
Cheb

Cheb - Bývalé vysokoškolské koleje v Chebu, zvané modrý věžák, by kromě bytů měly poskytovat i ubytování pro hosty města a jeho organizací. Rekonstrukce objektu má přijít na asi deset milionů korun a město ji bude hradit ze svých prostředků, řekl dnes novinářům starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).


"Původně jsme avizovali, že chceme, aby v modrém věžáku vznikly byty, a to něco kolem 50 bytů. Nakonec se nám podařilo najít kompromis, kdy zmenšením některých bytů vznikne 48 bytových jednotek od pátého nadzemního patra výše. Budou to převážně jednotky 1+1 a garsoniéry, které jsou nejvíce poptávány. Ale vyšli jsme vstříc i požadavkům sportovních oddílů a kulturních subjektů," uvedl Jalovec.

V první třech patrech by tak měla vzniknout ubytovna, ne ale pro zaměstnance firem nebo sociální případy, ale výhradně pro hosty města nebo sportovních klubů. Ubytování bude mít ve správě Kulturní centrum Svoboda.

Zatímco ubytovna by se měla jen doplnit novým nábytkem a měla by být k dispozici už na jaře příštího roku, přestavba pater na byty bude trvat déle. Nicméně podle Jalovce i ta by měla být do konce příštího roku hotova.

Snížením počtu bytů navíc město vyhoví požadavkům na potřebný počet parkovacích míst, kterých je v okolí nedostatek.

Bývalé koleje koupilo město od Západočeské univerzity. Původně měl objekt sloužit jako přechodné ubytování pro klienty z rekonstruovaného domova pro seniory Skalka. Jenže dům nevyhovoval požárním předpisům pro takové ubytování. Myšlenku na ubytovnu pro zaměstnance v průmyslovém parku vedení města odmítlo. Nakonec vyhrála varianta přestavby na malometrážní byty.
0 komentářů
přidat komentář

Související články