Plavecký stadion v Brně bude mít wellness za 15 milionů

Zdroj
Lenka Horáková
Vložil
ČTK
15.11.2017 10:45
Brno

Brno - Brno vybuduje v příštím roce rekreační wellness zónu v areálu Městského plaveckého stadionu Lužánky. Přijde na 15,5 milionu korun. Novinářům to dnes řekl primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). Stadion má padesátimetrový bazén. Město tam hodlá vybudovat i pětadvacetimetrový bazén a v budoucnu chce v okolí postavit akvapark odhadem za půl miliardy.


Radní schválili vyhlášení výběrového řízení na wellness zónu. Práce by měly začít příští rok v únoru a skončit v červnu. Podle Hladíka se předešlými rekonstrukcemi šaten uvolnil prostor pod tribunou, kde rekreační prostor vznikne. "Součástí budou dvě parní kabiny, bio sauna, finská sauna, zážitkové sprchy, ochlazovací vědro, whirlpool a na stávající západní terase bude ochlazovací bazének s odpočívárnou," uvedl Hladík.

Příští rok chce město u padesátimetrového bazénu vybudovat i bazén o poloviční délce zhruba za 60 milionů korun, aby se tam mohly pořádat závody. V plánu má i akvapark za půl miliardy, který by měl navázat na padesátimetrový bazén. V Brně je jediný akvapark v Kohoutovicích, který ale kapacitou nepokryje poptávku.

V Lužánkách by měl být v budoucnu prostor pro mnoho sportů. Město tam plánuje výstavbu fotbalového stadionu v místě starého, který je od počátku tisíciletí prázdný a chátrá. Za pomoci soukromého investora by tam měla vzniknout i hokejová hala pro klub Kometa Brno.
0 komentářů
přidat komentář

Související články