Kraj dostal na přestavbu nemocnice Náchod tři nabídky

Vložil
ČTK
13.11.2017 12:45
Olomouc

Brno/Hradec Králové - Královéhradecký kraj dostal tři nabídky na přestavbu Oblastní nemocnice Náchod. Nejnižší nabídku podaly dohromady firmy Geosan Group a BAK stavební společnost, činí 1,344 miliardy korun bez DPH. Kraj dnes v sídle brněnské společnosti RTS otevřel obálky s nabídkami. Bude je ještě vyhodnocovat a očekával větší zájem. Nynější tendr na přestavbu nemocnice je čtvrtý v pořadí, předchozí tři soutěže hejtmanství z různých důvodů zrušilo.


Nabídku na přestavbu nemocnice podala i firma Zlínstav, nabídla cenu 1,382 miliardy a také OHL ŽS, tato společnost nabídla cenu 1,390 miliardy.

"Čekali jsme větší zájem, nicméně v poslední době je velký tlak na stavebním trhu, jeho kapacita je poměrně naplněná. Možná do toho vstoupily i nepovedené předchozí tendry,"
uvedl radní kraje pro investice Václav Řehoř (ODS). Je ale spokojený, protože nabídnuté ceny šly pod avizovaných 1,4 miliardy Kč.

Nabídka s nejnižší cenou nyní podstoupí kontrolu, zda má potřebné náležitosti a zda je úplná a odpovídá soupisům stavebních prací. "Ve chvíli, kdy bude konstatováno, že ta nabídka odpovídá zadávacím podmínkám, bude dodavatel rozhodnutím zadavatele určen jako vybraný," uvedl administrátor zadávacího řízení Petr Vrbka. Pokud nabídka nebude obsahovat vše, začne kontrola druhé nabídky v pořadí.

Nynější tendr kraj vypsal letos 1. srpna. Původní termín pro otevření obálek byl 2. října, následně byl kvůli dotazům uchazečů dvanáctkrát posunut. Od potenciálních uchazečů kraj dostal přibližně 100 dotazů, které zodpověděl.

Řehoř potvrdil, že stavba by mohla začít příští rok na jaře, trvat by měla 26 měsíců. Základem projektu je výstavba dvou nových nemocničních objektů. Dále vznikne objekt pro medicinální plyny, bude vystavěn nadzemní koridor a vzniknou i podzemní koridory mezi budovami. Součástí tendru je i opce na případnou druhou etapu modernizace nemocnice za odhadovaných 420 milionů korun, vybraná firma však cenu nabídne zvlášť, pokud kraj ke druhé etapě přistoupí.

Nemocnice Náchod zajišťuje zdravotní péči pro spádovou oblast s více než 200.000 obyvateli, ve specializovaných oborech až pro 250.000 lidí. Pod náchodskou nemocnici spadá jedenáct provozoven, z toho sedm s lůžkovou péčí o celkové kapacitě 832 lůžek. Nemocnice zaměstnává 1500 lidí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články