Kraj otevře nabídky na stavbu nemocnice Náchod za 1,4 mld. Kč

Vložil
ČTK
13.11.2017 07:40
Olomouc

Hradec Králové/ Brno - Královéhradecký kraj by měl dnes dopoledne otevřít obálky s nabídkami firem do tendru na přestavbu Oblastní nemocnice Náchod za 1,4 miliardy korun bez DPH. Jde o největší současný investiční projekt kraje. Samotné otevření obálek se odehraje v sídle brněnské společnosti RTS, která soutěž pro kraj organizuje. Nynější tendr na přestavbu nemocnice je čtvrtý v pořadí, předchozí tři soutěže hejtmanství z různých důvodů zrušilo.


Nynější tendr kraj vypsal letos 1. srpna. Původní termín pro otevření obálek byl 2. října, následně byl kvůli dotazům uchazečů dvanáctkrát posunut. Od potenciálních uchazečů kraj dostal přibližně 100 dotazů, které zodpověděl.

Kraj předpokládá, že by samotná stavba mohla začít příští rok na jaře a následně trvat 26 měsíců. Základem projektu je výstavba dvou nových nemocničních objektů. Dále vznikne objekt pro medicinální plyny, bude vystavěn nadzemní koridor a vzniknou i podzemní koridory mezi budovami.

Součástí tendru je i opce na případnou druhou etapu modernizace nemocnice za odhadovaných 420 milionů korun. Celková hodnota kontraktu by tak při uplatnění opce mohla být 1,82 miliardy korun bez DPH.

Nejdál se kraj při minulých soutěžích dostal ve třetím tendru, který 22. září 2016, den před otevřením obálek, zastavil zásah policie. Nové vedení kraje soutěž později zrušilo. Z ovlivňování zakázky policie letos obvinila dva lidi.
0 komentářů
přidat komentář

Související články