Hager na návštěvě u architekta: Denisa Strmisková

Vložil
Tisková zpráva
17.10.2017 10:30
Hager Electro s.r.o.

Denisa Kubíčková Strmisková



Na čem právě pracujete?

V současné době připravuji studie pro dvě restaurace v Iráku: Španělský tapas bar a Asian fusion restauraci. Veřejný prostor, gastronomie a retail jsou pro mě oblasti, které mě nesmírně baví, zvláště pak tyto první kroky, kdy se vymýšlí celková koncepce, barevnost, materiály a dispoziční řešení. Mimo to ještě pracuji na rekonstrukci dvou soukromých bytů v Praze a Olomouci, domku v přírodě u Brna, malířského ateliéru v podhradí Pražského hradu a malého hudebního studia v Paříži.


Jakou roli podle vás hraje v interiéru vypínač?

Ve své práci ráda dávám pozornost detailům, které kombinuji s rozlehlejšími volnými plochami, a jedním z nejvýznamnějších je pro mě právě vypínač. Člověk si často neuvědomí, kolikrát denně vypínače používá, nebo jak hezký detail v podobě originálního vypínače může například hosta vaší kavárny příjemně překvapit.


Máte mezi domovními spínači nějakého favorita?
Osobně mám moc ráda Berker 1930, které jsem v provedení černého bakelitu použila v celém hostelu a kavárně Long Story Short nedávno otevřeného v centru Olomouce. Přestože je to design 1930 a vychází z estetiky funkcionalismu, jejich kulatý tvar je nadčasový, a skvěle funguje i v této historické budově. Současně je to i díky otočné kličce něco, čeho si každý návštěvník zaručeně všimne.




Denisa Strmisková

Ráda ve svých projektech pracuji s příběhovým a metaforickým přístupem. Vytvářím atmosféru prostoru, ve kterém hledám příběhy a vytvářím nové zážitky. Nepracuji jako klasický architekt - intuitivně pracuji s pocity a emocemi, skrze přátelskou komunikaci s klienty a konkrétními požadavky, které projekt potřebuje. Moje poslední projekty zahrnují veřejné prostory kaváren, hostelu, restaurací, recepčního lobby, výstavní expozice a výlohy, nebo rezidenční projekty.
http://denisastrmiskova.com/
0 komentářů
přidat komentář