JANOŠÍK otvírá showroom plný oken a designu od Mjölk architektů

Vložil
Tisková zpráva
02.10.2017 07:00
JANOŠÍK OKNA-DVEŘE

mjölk architekti



Po deseti letech v našem pražském showroomu jsme z něj odvezli deset kontejnerů sádrokartonu a suti. S Mjölk architekty jsme jej proměnili a naplnili našimi současnými okny a dveřmi.

Nejvýraznější prostor v showroomu dostala celoskleněná kolekce oken a dveří Skywall od architekta Zdeňka Fránka. Objevíte zde i okno Transparent od Maxima Velčovského nebo okno Levitace, ale i kompletní sortiment moderních oken a dveří.


Mjölk architekti: Způsob, jakým o sobě tato firma dává vědět, ať už jde o nové produkty nebo firemní vizuál, nás oslovil dost na to, abychom se bez váhání pustili do rekonstrukce jejich pražského showroomu. Prostory v parteru prvorepublikového bytového domu si prošly řadou úprav a nájemců. A bylo to sakra znát. Všude sádrokartony, devadesátkové kazetové stropy a na podlahách pestrá paleta různých dlažeb. S Jakubem Janošíkem, který měl rekonstrukci na povel, jsme si hned na začátku řekli základní body celé přestavby. Dostat se přes všechny nánosy na původní konstrukce domu a omezit vystavovaný počet vzorků. Chtěli jsme se posunout od místnosti plné oken k zabydlenějšímu interiéru. Vyplatilo se. Na stropě se objevil betonový žebrový strop, pod dlažbou jsme našli původní teraco. Tam, kde už se nedaly zachránit původní parkety, jsou nová prkna. Celý showroom se vyčistil a působí přehledně. Je laděn do světlých odstínů a hlavní slovo mají jak jinak než okna. Jakubovým přáním bylo podržet českou stopu ve vybavení interiéru. Sedí se na tonkách, svítí světla od Bommy i Lasvitu, květiny od Plevelu si lebedí ve vázách od studia Dechem. Máme radost, že se dá z čeho vybírat! Ještě větší radost máme z českých firem, kterým není jedno, kam za nimi chodíme nakupovat.


V prostoru za oknem Levitace vytvořila instalaci designérka Klára Šůmová. V centrální kompozici je umístěna štípaná holubička, odkazující na historii a řemeslo. Motiv holubičky, přináší atmosféru a fenomén Valašska do pražského showroomu. Tento letmý pozdrav z kraje, kde okna vznikají je podpořen hrou barevných světel.


www.janosik.cz


foto: BoysPlayNice
interiér: TON, Lasvit (Maxim Velčovský), BOMMA (Olgoj Chorchoj), Master&Master, Dechem, IKEA, deelive (Jan Plecháč & Hanry Wilgus), plevel, MYlight, ABB (Jan Čapek)
0 komentářů
přidat komentář

Související články