Ruská firma chce v Prostějově postavit továrnu na potisk obalů

Vložil
ČTK
08.09.2017 19:05
Prostějov

Prostějov - Nový závod na výrobu a potisk flexibilních obalů chce za 100 milionů eur (2,6 miliardy korun) postavit v průmyslové zóně na kraji Prostějova firma DGPack, která je dceřinou společností ruského podniku Danaflex. Továrna má být postavena do konce roku 2020 a zaměstnat pak má 245 lidí. ČTK dnes informaci získala z databáze posuzování vlivu projektů na životní prostředí EIA.


"Nový výrobní závod investora má umožnit jeho expanzi na nové trhy v Evropské unii,"
stojí v oznámení investičního projektu. Společnost Danaflex se pro Prostějov rozhodla i kvůli tomu, že v tamní průmyslové zóně už funguje výrobní areál firmy Windmöller&Hölscher Czech, která se specializuje na montáž strojů a zřízení pro výrobu flexibilních obalů.

Nový výrobní závod DGPack má v průmyslové zóně zabrat plochu 12.400 metrů čtverečních. Investor plánuje, že v nové továrně bude trojsměnný provoz. Součástí investice bude kromě výrobní haly administrativní část.

Za poslední volné pozemky v průmyslové zóně firma Danaflex městu zaplatila 30 milionů korun. V prostějovské průmyslové zóně ve východní části Prostějova, ve které má být postavena továrna DGPack, se už usídlily například společnosti Micos, Buderus, Doco či Hopi.

Prostějovsko vykazuje dlouhodobě nejnižší nezaměstnanost v Olomouckém kraji. V srpnu tam podíl nezaměstnaných činil 2,9 procenta, zatímco v celém kraji byl 4,3 procenta.
0 komentářů
přidat komentář

Související články