Mladí architekti představují virtuální střetávání různých realit

Zdroj
Jitka Klejnová
Vložil
ČTK
12.10.2006 15:55
Praha

Praha - Mladí architekti dnes v pražském Centru pro středoevropskou architekturu zahájili svou experimentální výstavu Postavte se do fronty na melouny. Expozice představuje architektonickou virtuální vizi města, které se mění podle toho, jak na něj nahlíží jeho tvůrci.
    Výstava odkazuje na experimentální projekt BeneLon, kterému se od roku 2004 věnují architekti Vendula Hladíková, Bernard Štorch a Štěpán Toman.
    Štorch novinářům řekl, že v době zahájení projektu všichni tři pracovali v Londýně. Právě možnost konfrontovat londýnskou realitu s rozdílným prostředím českého Benešova je prý vedla k myšlence vytvořit si další paralelní experimentální realitu.
    Architekti podle Štorcha do této nově vytvořené "reality" umístili fragmenty ze dvou měst a zkoumali možnosti "přesunu mezi realitami a přesunu do jiného světa". Výstava prezentuje možnou trhlinu, kde může dojít k posunu ve vnímání času, prostoru a pohybu, uvedl Štorch.
    Výstava s podtitulem Najděte trhlinu bude pro veřejnost otevřena od 13. října do 26. listopadu.
    Centrum pro středoevropskou architekturu vzniklo s cílem zahájit diskusi o odpovědnosti architektů. Podle jednoho ze zakladatelů centra Igora Kovačeviče totiž architekti stále méně a méně přemýšlejí o tom, co a v jakém prostoru staví.
0 komentářů
přidat komentář