Nymburk dokončil projektovou dokumentaci k rekonstrukci bazénu

Vložil
ČTK
27.08.2017 14:30
Nymburk

Nymburk - Nymburk již odeslal projektovou dokumentaci k rekonstrukci městského bazénu za více než sto milionů korun příslušným orgánům a čeká na územní rozhodnutí. Oprava bazénu má být podle místostarosty Jana Rittera (Nymburští demokraté) z pohledu patnáctitisícového města "investicí století".

Návštěvníci by se mohli v novém bazénu vykoupat poprvé v roce 2020. Letos chce radnice dokončit veškeré potřebné dokumentace, aby se mohlo příští rok začít s rekonstrukcí.

Nymburk plánuje také stavbu nového parkoviště pro návštěvníky bazénu, jako vhodnou lokalitu vybralo plochu před policejní budovou. Podle mluvčího radnice Petra Černohouse vypíše město výběrové řízení na zpracovatele dokumentace.

Město v návrhu počítá s demolicí vstupního objektu a šaten a se stavbou nového, většího. Podle radnice je současný stav nevyhovující, a to především kvůli rozdělení šaten do dvou pater. V prvním patře nové budovy budou šatny, ve druhém wellness, které bude zároveň přístupné od bazénu.

Velkou změnou bude také přístavba nové haly s nepravidelnou soustavou bazénů. Největším bazénem v nové hale bude rekreační obdélníkový bazén s gejzírem a dvojicí chrličů. Střední část bude tvořit velký kruhový vířivý bazén s masážními lavicemi, poslední část pak dvojice obdélníkových bazénů pro děti. Jeden z bazénů pro děti bude mít skluzavku.

Město v plánech počítá i se stavbou největší atrakce bazénu - toboganem. Samotný tubus povede mimo budovu, dojezd a nástup bude v nové hale.

Ritter uvedl, že radnice chce bazén udělat dostatečně atraktivní, zároveň ale musí počítat s adekvátní výší vstupného, kterou jsou lidé ochotní zaplatit.

Nymburk schválil na letošní rok rozpočet ve výši zhruba 419 milionů korun. Na investice do oprav budov a veřejných prostranství půjde z letošního rozpočtu několik desítek milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články