3 důvody, proč zastřešit terasu hliníkovou pergolou s posuvnou střechou

Vložil
Tisková zpráva
14.08.2017 19:00
V minulém článku jsme vám představili pergolu Eva s posuvnou střechou. Pojďme se nyní podívat na tento systém trošku z vyšší perspektivy. Popíšeme Vám 3 hlavní důvody, proč si naši zákazníci vybírají tento typ zastřešení terasy.

1. Nezastíní interiér

Jistě, hliníková pergola má v sobě šmrnc a její fantastický vzhled zaujme hned na první pohled. Opravdový wow efekt však nastane, když stisknete tlačítko na ovladači a střecha se začne stahovat k domu. V ten okamžik zůstane na terase jen subtilní konstrukce a zastřešení přestane bránit slunci a stejně tak světlu v cestě na terasu.
 

Pergola se staženou střechou se stáhne ke zdi domu

Proč mít zastřešenou terasu v době, když sedíte uvnitř? Úplného stažení střechy využijete například při pochmurném počasí nebo v zimě. Zatímco pergola s polykarbonátem nebo se sklem drží sníh a vytváří nepříjemnou tmu, u tohoto systému o zastřešení ani nevíte.

2. Naprosto minimální údržba hliníkové konstrukce i střechy

Možná by bylo lepší rovnou napsat žádná údržba. Konstrukce je vyrobená z hliníku, který je stabilní, pevný, nezrezne ani nevyšisuje. Nepotřebuje tak vůbec žádnou údržbu.
 

Údržba? Není potřeba.

Střecha je tvořená odolným PVC. Pro vaší představu je to podobný materiál, který se používá na kamiony. Materiál je velmi pevný, a díky hliníkovým výztužím je odolný větru až do 117 km/h. Jediná údržba, která je vhodná je jednou za rok očistit vysokým tlakem vody (tzv. wapkou).

3. Slunce nebo stín? S pohyblivou střechou máte na výběr.

Jistě to znáte. Jsou chvíle, kdy si chcete užívat ve stínu a slunce byste nejraději "zhasli". Na druhou stranu jsou i chvíle, kdy vás sluneční paprsky dobíjí pozitivní energií a chcete se vyhřívat na slunci co nejdéle. S posuvnou střechou je jen na vás, kdy slunce na terasu pustíte a kdy nikoliv.







Zastřešení je navíc odolné vůči dešti. Je dokonce vybavené integrovaným okapem, do kterého voda stéká. Možná vás překvapí, že střecha je vybavená i gumovým těsněním, aby byla voda správně vedená do okapu. Z okapu vytéká nosnými sloupy k zemi buď volně do prostoru nebo například do nádrže na dešťovou vodu.

Další výhody ve zkratce
Zaujaly vás hliníkové pergoly jako moderní zastřešení terasy a máte k nim dotazy? Podívejte se na web www.atypy.cz nebo nám napište níže do komentářů.
0 komentářů
přidat komentář

Související články