Sokolov chce koupit od Českých drah budovy u nádraží a zbourat je

Vložil
ČTK
20.07.2017 18:15
Sokolov

Sokolov - Za 2,3 milionu korun chce město Sokolov koupit zdevastované budovy a pozemky v okolí vlakového nádraží od Českých drah. Bývalé nádražní objekty chce nechat zbourat a místo připravit pro další využití. Rozhodnout o koupi musí ještě městské zastupitelstvo, řekl dnes novinářům starosta Sokolova Jan Picka (ČSSD).


Podle Picky by po demolici mohlo město pozemky využít například pro odklonění cyklostezky na Královské Poříčí. "Může se tam uvažovat i o výstavbě jedné nebo dvou hal pro výrobu, která by nerušila okolí. Také, vzhledem k tomu, že budeme vybírat nového nebo staronového dopravce pro naši MHD, mohl by tam mít zázemí," uvedl Picka.

Demolice objektů by měla také zlepšit dojem z vlakového nádraží, kudy do města přijíždí část návštěvníků. Nyní se totiž do budov uchylují bezdomovci a stále častěji tam musejí vyjíždět záchranáři, strážníci nebo hasiči.

Město na odkoupení objektů dostalo nabídku od Českých drah. Původní dohoda na základě odhadu města byla na ceně dva miliony korun. Pak ale dozorčí rada Českých drah nechala cenu prověřit, posudek ji stanovil na 2,2 milionu korun. Pak přišla ještě nabídka na další drobné nemovitosti za asi 100.000 korun, upřesnil Picka.
0 komentářů
přidat komentář

Související články