Vyškovské autobusové nádraží čeká rekonstrukce za desítky milionů

Vložil
ČTK
19.07.2017 09:00
Vyškov

Vyškov - Vyškovské autobusové nádraží čeká rekonstrukce za desítky milionů korun, s přípravnými pracemi už provozovatelská firma Krodos začala. Rekonstrukce je rozložená na dva roky. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí města Michal Kočí. Přesnější rozpočet firma zatím ještě nemá.


Cestující projdou po rekonstrukci do hlavní budovy nebo ven z areálu pod zastřešením. Počítá se se čtyřmi ostrůvky, na každém budou dvě stabilní odjezdová stání, třetí bude takzvaně posilovací. Na ostrůvcích vzniknou přístřešky. Autobusová stání už nebudou orientovaná kolmo k hlavní budově, jak je tomu nyní.

"Schéma autobusového nádraží se nám tedy úplně změní. Vjezd a výjezd budou nově propojené a oddělené ostrůvkem. Zastřešená bude také výstupní hrana, která už nebude před hlavní budovou, ale na boku u ulice Jiřího Wolkera," uvedl ředitel Krodosu Jaroslav Polišenský.

Menších změn dozná i hlavní hala. "V hlavní budově zvětšíme prostor pro čekárnu, odstraníme místnost řidičů, protože svou velikostí neodpovídá profilu nádraží. Počítáme také samozřejmě s parkovacími místy pro autobusy a pro služební auta, pro taxi a veřejnost postavíme parkoviště v ulici Jiřího Wolkera," uvedl Polišenský.

Upozornil také na to, že vznikne pronajímatelný komerční prostor, ve kterém má být pekařství, občerstvení a pravděpodobně i kadeřnictví, na které jsou cestující zvyklí. Změní se také mobiliář nádraží, přestavba se dotkne i osvětlení.

Letos firma začala s přípravnými pracemi, jde především o přeložky inženýrských sítí. Hlavní část změn je v plánu příští rok, firma je nechá na slabší prázdninový provoz.

Vedení Vyškova přestavbu se zástupci společnosti projednávalo, rekonstrukci areálu vítá. "Je to čistě soukromá akce firmy Krodos. Vizualizace jsme viděli, změny budou výrazné a celkové uspořádání se nám zamlouvá. Zlepší se komfort cestujících, kterých rozhodně není málo," uvedl starosta Karel Goldemund (ČSSD).

V současnosti má nádraží 16 odjezdových stání řešených formou ostrovních nástupišť. Denně je na nádraží podle ředitele Krodosu okolo 10.000 lidí, projede jím zhruba 320 spojů.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
A co brněnská Zvonařka
Pavel Boucník
24.07.17 02:17
Re: Pavel Boucník
Kristina Jarmarová
27.07.17 10:30
zobrazit všechny komentáře