Na Jižním Městě se chystá bytový komplex s téměř 200 byty

Vložil
ČTK
02.07.2017 18:30
Praha


Praha - Developerská firma Nodom zažádala o vyjádření EIA posuzující vliv stavby na životní prostředí pro plánovaný bytový komplex na pražském Jižním Městě. ČTK to zjistila z databáze EIA. Rezidence má vyrůst mezi ulicemi Milínská a Klapálkova a má se skládat ze čtyř domů s téměř 200 bytů a podzemními garážemi. Proti stavbě v minulosti protestovali místní obyvatelé.


Celková kapacita všech čtyř obytných domů má být 189 bytových jednotek. "Navrhované domy jsou navrženy jako třináctipodlažní," píše se v dokumentu. První dům má mít jedno podzemní podlaží, další dva tři a poslední dvě podzemní podlaží.

Projektu zahrnuje 13 nebytových prostor a 211 parkovacích stání v podzemních garážích. "Součástí záměru je i revitalizace stávajícího dětského hřiště, které není v dobrém technickém stavu," píše se v materiálu.

Stavba má být rozdělena do tří etap, celková doba výstavby je odhadována na čtyři až pět let. Přesný termín zahájení stavby není znám.

Obyvatelé okolních domů proti stavbě už několik let intenzivně bojují. Svůj nesouhlas vyjádřila i občanská sdružení Chodov a Zelené Roztyly. Záměr několikrát odmítla městská část Praha 11, nesouhlasné stanovisko vydal v minulosti i pražský magistrát. Obec je však jen jedním z účastníků řízení a její názor není rozhodující.
0 komentářů
přidat komentář

Související články