Schüco rozšiřuje nabídku o vlastní ochranné zábradlí k plastovým oknům

Systém zabezpečení oken proti vypadnutí nejen u objektů, kde se pohybují děti

Vložil
Tisková zpráva
06.07.2017 11:00
Schüco CZ s.r.o.

Vyrobit vysoká okna, sahající od podlahy až ke stropu, není žádný problém ani v sortimentu plastových oken. Architekti i developeři s nimi vytvářejí prosvětlené vzdušné interiéry. Kromě atraktivního designového provedení otvorových výplní je však současně třeba dodržovat platné standardy a regulace v oblasti bezpečnosti. Německá společnost Schüco představuje nový systém ochranného zábradlí proti vypadnutí, který je kompatibilní s celým sortimentem okenních profilů z PVC této značky. Výhodou je instalace přímo do okenního profilu, nikoli do ostění, což předchází problémům s narušením tepelné izolace pláště objektu, zejména u domů v pasivním standardu. Okno se zábradlím navíc vytváří jednotný estetický celek. Výrobce má v nabídce dvě verze zábradlí: skleněné a tyčové.


Přínos pro design

Transparentní skleněné zábradlí splňuje požadavky nenápadného vzhledu, nenarušuje výhledy do okolí ani celkové vnější ztvárnění budovy. Alternativa v podobě tyčového zábradlí naopak podporuje kreativitu a individuální vzhled fasády. Umožňuje jednak volbu vzdáleností mezi tyčemi, dále také výběr a kombinovatelnost kulatých tyčí různého průměru. Neméně zajímavou variantou je kombinace obou typů zábradlí dohromady.

Vyrobeno na míru k PVC okenním profilům Schüco

Systém proti vypadnutí je vhodný pro novostavby i rekonstruované objekty. Skvěle zabezpečí okna u veřejných budov typu školy, školky nebo jesle. Bezesporu se hodí i do projektů rodinných domů. Ochranné zábradlí Schüco splňuje požadavky platných nařízení v Německu i u nás. Obě verze jsou kompatibilní se 7komorovým tepelně izolovaným systémem Schüco LivIng, který lze konstruovat jak s dorazovým, tak se středovým těsněním. Navíc vyniká exkluzivním použitím v rozích svařitelného EPDM těsnění s vynikající odolností a tvarovou pamětí. Bezpečnostní prvek se dá dále montovat k energeticky úspornému okennímu profilu bez ocelových výztuh Schüco Alu Inside, který disponuje certifikátem od Passivhaus institutu. Výjimkou není ani tradiční 6komorový systém Schüco Corona SI 82 nebo univerzálně využitelný 5komorový profil s dorazovým těsněním Schüco Corona CT 70.

3 způsoby fixace v dílně a rychlá montáž na místě

Tak jak je u produktů značky Schüco kvůli zefektivnění a úspoře času při instalaci zvykem, také systém ochranného zábradlí staví na prefabrikaci a minimálním počtu komponent. Ochrana proti vypadnutí se k okennímu profilu namontuje ještě v dílně a na místě se pak instaluje už jako kompletní řešení. V závislosti na okenním systému jsou k dispozici 3 skryté varianty fixace. Kromě přichycení pomocí falcové lišty se jedná o profilovou a vlepovací hmoždinku. Profilová hmoždinka se používá u plastových okenních systémů s ocelovou výztuhou a vlepovací hmoždinka slouží k fixaci u profilu bez ocelových výztuh Schüco Alu Inside. Falcová lišta je univerzálně použitelná u všech plastových systémů Schüco.


Pro více informací navštivte www.schueco.cz.
0 komentářů
přidat komentář

Související články