Neviditelný posuvný systém PREMIUM

Vložil
Tisková zpráva
18.07.2017 08:00
JAP FUTURE

Dosud bylo použití skrytého posuvného systému do stropu pro těžké dveře téměř neřešitelným problémem. Hliníkový posuvný systém PREMIUM však dokazuje, že každá překážka je nakonec vždy zdárně vyřešena.

Typizovaným řešením pro interiéry se sníženými stropy je posuvný systém PREMIUM. Od standardních řešení posuvů se liší svým kotvením a díky tomu v podstatě i svým využitím. Nosný profil, do kterého je uchycena kolejnice posuvu PREMIUM, se kotví přímo do surového nepohledového stropu. Ze své spodní části je pak kryt pohledovým interiérovým stropem, čímž se stává takřka neviditelným.  Díky této formě kotvení je možné posuv zabudovat a namontovat do nosného stropu hotového interiéru - je nutné demontovat stávající podhled, nakotvit PREMIUM a opět namontovat podhled. Posuv se tak stává ideálním řešením do prostor se sníženými sádrokartonovými stropy, do kterých nelze kotvit. "Systém je kotven do stropu s pomocí pevnostního hliníkového profilu a závitových tyčí zajištěných maticemi.  Do tohoto profilu je následně vložena a přišroubována vlastní hliníková kolejnice. Posuvná dveřní křídla jsou v kolejnicích zavěšena pomocí vozíčků a úchytů. Pro dveře tloušťky 40 mm se používají úchyty zafrézované do horní hrany dveřního křídla. V případě celoskleněných dveří jsou použity držáky Vetro 22, které jsou překrytovány profilem a krytkou z eloxovaného hliníku.  V podlaze pak mají dveře své vodítko a samozřejmostí je využití tichého dojezdu, takže celý systém je opravdu tichý a nenápadný," doplňuje Petr Paksi, výkonný ředitel české společnosti J.A.P., z jejíž dílny posuv PREMIUM pochází.

Nosnost posuvu je opravdu vysoká, umožňuje zasazení dveří až o hmotnosti 160 kg, takže je vhodný i pro velkoformátové dveře, čemuž nahrává i délka posuvu, která může být až šest metrů. V rámci dveřního systému je vhodné posuv PREMIUM doplnit dveřmi STRONG nebo MASTER v atypických výškových rozměrech.

Více na www.posuvnysystem.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články