Olomouc vypíše soutěž na stavbu nového mostu

Zdroj
Vladimír Onderka
Vložil
ČTK
05.10.2006 19:35
Olomouc

Olomouc - Olomoucká radnice vypíše soutěž na firmu, která postaví u místního kojeneckého ústavu nový most přes řeku Moravu. Vedení město původně plánovalo rekonstrukci současného mostu, jeho stav ale zhoršily jarní záplavy tak, že by oprava neměla smysl, řekl ČTK náměstek primátora Miroslav Petřík.

Stavba mostu by mohla podle něj začít příští rok v březnu a skončit do konce roku 2007. "Investice si vyžádá několik desítek milionů korun. Náklady akce budou předmětem soutěže," uvedl náměstek. Původně plánovaná rekonstrukce nynějšího mostu měla stát zhruba 15 milionů korun.
Doplnil, že vedení města bude po vítězi výběrového řízení chtít, aby v době stavby nového mostu břehy Moravy provizorně přemostil pontonovým mostem, který by umožnil příjezd osobních aut ke kojeneckému ústavu a sídlu olomouckého závodu Povodí Moravy. "Tento požadavek je přímo součástí zakázky," doplnil Petřík.
Vybudování nového mostu radnici doporučil statik. "Povodně podle znaleckých posudků porušily pilíře současného mostu. Jeho oprava by problém nevyřešila," uvedl náměstek. Na most již delší dobu nesmějí vjíždět nákladní automobily. V době povodní na něj měli zakázaný přístup i chodci, protože se v místě napojení na vozovku propadl.
0 komentářů
přidat komentář