Most vyhlašuje zakázku na projekt opravy kulturního domu Repre

Zdroj
Radka Fialová
Vložil
ČTK
09.06.2017 14:45
Most



Most - Most vyhlašuje zakázku na projektovou dokumentaci opravy kulturního domu Repre. Cena se odhaduje na 15 milionů korun bez DPH. Po rekonstrukci by se do objektu mohla přestěhovat knihovna, zachováno zůstane kino, planetárium i společenský sál. Novinářům to dnes řekl primátor Jan Paparega.


Kulturní dům Repre stojí v centru Mostu u hlavní třídy Budovatelů, hned vedle magistrátu. Jeho oprava je největší novodobou investicí města, celkové náklady se odhadují na 300 až 400 milionů korun. Zájemci o zakázku na projektovou dokumentaci se mohou hlásit do 12. července.

Hodnoticí komise bude vybírat vítěze nejen podle ceny. "Důležitou roli hraje zkušenost týmu, kvalifikace," uvedl primátor. Komise bude mít devět členů.

Zpracování dokumentace potrvá zhruba rok. V druhé polovině příštího roku by mohlo město vyhlásit soutěž na zhotovitele. Peníze na samotnou opravu bude čerpat Most z vlastního fondu rezerv. "Hledat budeme samozřejmě i vhodný dotační titul," poznamenal Paparega.

V opraveném objektu bude kinosál, reprezentativní sál, planetárium a nově knihovna. Současnou budovu knihovny město nejspíš nabídne k prodeji.

Nynější Repre, dříve Oblastní dům kultury horníků a energetiků v Mostě, byl budován jako náhrada za zdemolovaný objekt Repre ve starém Mostě, který většina budov původní zástavby padl za oběť povrchové těžbě hnědého uhlí. Stavební povolení bylo vydáno v roce 1972, stavbu se ale podařilo dokončit až v roce 1984. Objekt je velmi členitý, některé jeho nadzemní části podpírají betonové sloupy a na střeše je kupole, ve které je planetárium. Budovu obklopuje mělká vodní plocha. S jejím zachováním město nepočítá.
0 komentářů
přidat komentář

Související články