Pražská muzejní noc 2017 a Den otevřených dveří na FA ČVUT

Zdroj
Kateřina Rottová, Fakulta architektury ČVUT v Praze
Vložil
Tisková zpráva
08.06.2017 15:25
V sobotu 10. června 2017 se Fakulta architektury ČVUT opět zapojí do Pražské muzejní noci. Kromě výstav, workshopů a výtvarných dílen letos na noční návštěvníky čekají simulace architektury ve virtuální realitě nebo 3D tisk z odpadních PET lahví. Od 16 hodin bude fakulta otevřena zájemcům o studium.
Programu Pražské muzejní noci bude předcházet od 18 hodin slavnostní dernisáž výstavy ateliérových prací Fabrika letní 2017, kterou pořádá Spolek posluchačů architektury FA ČVUT. Téměř 60 ateliérů na sedmi podlažích představí semestrální projekty a klauzurní práce studentů oboru architektura a urbanismus, průmyslového designu a krajinářské architektury.
K vidění jsou projekty na aktuální témata jako je galerie pro Slovanskou epopej, Porodní dům na Letnou, skautská základna do Liberce nebo dostavba pevnostního města Josefova. Klauzurní práce studentů průmyslového designu ukáží, jak se po roce studia dokázali vypořádat třeba s návrhem hraček inspirovaných návštěvou v ZOO.
Modelová laboratoř FA ČVUT (MOLAB) nabídne ukázky experimentálního výzkum v oblasti 3D tisku: „3D tisk se stává běžnou výrobní metodou a existuje obrovské množství různých nových materiálů. Nás ale zajímá ten, který je zatím v ústraní - recyklovaný B-PET, který se vyrábí z odpadních PET lahví. Mezi 3D tiskaři není právě oblíbený, přitom tisknout se z něj opravdu dá. Přijďte se přesvědčit!“ zve na sobotní večer Šimon Prokop z výzkumné skupiny PET-MAT.
Předpremiéru na půdě fakulty bude mít od 21 hodin film Industriály, dokumentární sonda doktorandů, pedagogů a Výzkumného centra průmyslového dědictví FA ČVUT, zaměřená na kreativní oživování opuštěných industriálních objektů a areálů a jejich zapojování zpět do života.
Úplně netradiční přístup k zobrazování a návrhu architektury si na vlastní kůži budou moci vyzkoušet návštěvníci expozice virtuální reality nového výzkumného pracoviště VR MOLAB.
Program Pražské muzejní noci probíhá od 19 - 01 hodin. 
Přístup do budovy FA ČVUT je bezbariérový.

Detailní program >
0 komentářů
přidat komentář

Související články