Rakovník znovu vypsal zakázku na opravu městského bazénu

Vložil
ČTK
26.05.2017 11:10
Pardubice

Rakovník - Rakovník znovu vypsal veřejnou zakázku na opravu plaveckého bazénu. Rozhodli o tom městští radní, sdělila dnes ČTK mluvčí radnice Alida Štulajterová. Původní tendr musel být zrušen kvůli formálním náležitostem, které nesplnila vítězná firma.


"V nově vypsané veřejné zakázce jsme využili možnosti aktuálně platného zákona a nastavili jsme maximální nabídkovou cenu za obě etapy rekonstrukce na 178,5 milionu Kč," uvedl starosta Pavel Jenšovský (ČSSD). Zadávací dokumentace také obsahuje odpovědi na všechny dotazy zájemců při původní soutěži. "Tímto krokem se snažíme předejít prodlužování termínu ukončení veřejné zakázky," dodal místostarosta Miroslav Samaš (ANO).

Původní zakázka byla vypsána loni v červenci a zrušena letos v březnu. Radnice musela počkat, zda se do uplynutí zákonných lhůt účastníci neodvolají k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Nestalo se tak a tendr mohl být nyní vypsán znovu. Rekonstrukce, při níž má být bazén přebudován na menší akvapark, potrvá podle Štulajterové minimálně 1,5 roku.

Bazén je od loňského srpna uzavřený kvůli špatnému technickému stavu. Kompletní modernizace měla začít letos v únoru a skončit příští rok. Nyní vedení města předpokládá, že práce začnou ještě letos, v případě odvolání k ÚOHS však hrozilo výrazně větší zpoždění. Zimní měsíce pro práce nevadí, bude možné například bourání.

Pro letní koupání nebudou moci Rakovničtí využívat ani letní bazén, který sousedí s tím krytým, protože jsou napojeny na stejné, nyní odstavené technologie. Ve městě ještě funguje Tyršovo koupaliště, do kterého radnice letos investuje několik milionů korun.

Opravu krytého bazénu město zaplatí částečně z přebytků hospodaření z minulých let, částečně z letošního rozpočtu a částečně z úvěru, který si bude pro tento účel brát.
0 komentářů
přidat komentář

Související články