Břeclav zbourá obřadní síň a postaví novou

Vložil
ČTK
25.05.2017 20:25
Břeclav

Břeclav - Slavnostním poklepáním základního stavebního kamene začaly dnes v Břeclavi práce na demolici staré obřadní síně a výstavbě nové. Projekt vyjde na 45 milionů korun a hotový má být příští rok v červenci, řekl ČTK mluvčí břeclavské radnice Jiří Holobrádek. Stará smuteční síň funguje přes padesát let a nesplňuje podle něj provozní ani estetické požadavky. Měsíčně se v síni koná 15 až 20 obřadů.

Poklepání stavebního kamene se zúčastnilo vedení Břeclavi v čele se starostou Pavlem Dominikem (Pro Region). "Demolice obřadní síně začne za týden ve čtvrtek. Nová obřadní síň i s prostranstvím by měla být dokončena do 2. července roku 2018," uvedl Holobrádek.

Po dobu výstavby budou Břeclavané po domluvě s pohřební službou využívat některou ze dvou obřadních síní v části Poštorná nebo ve Staré Břeclavi. Náklady 45 milionů korun budou zahrnovat nejen výstavbu nové síně, ale také práce na okolí, parkovací místa nebo zázemí pro návštěvníky čekající na obřad. "Město vše zaplatí ze svého rozpočtu," řekl mluvčí.

Obřadní síň je v provozu od listopadu roku 1965. O rekonstrukci se mluvilo delší dobu. Už minulé vedení města rozhodlo o zadání studie nové síně a oslovilo tři architekty, kteří předložili své návrhy. "Dál se ale situace nikam neposunula. Nové vedení si dalo výstavbu síně jako jeden z bodů programového prohlášení a pozvalo si všechny tři architekty. Nakonec se rozhodli použít návrh architekta Libora Foukala," dodal Holobrádek.
0 komentářů
přidat komentář

Související články