Karlovy Vary chtějí zřídit Kancelář architekta města

Vložil
ČTK
22.05.2017 18:40
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Karlovy Vary chtějí vytvořit funkci architekta města. Půjde o příspěvkovou organizaci, který bude koordinovat přípravu i realizaci všech rozvojových akcí města. Architekt města by měl začít fungovat už v letos, řekl ČTK primátor města Petr Kulhánek (KOA).


"Z mého pohledu má výrazné opodstatnění v koordinaci a kontrole veškerých územně plánovacích podkladů, strategií, architektury města, urbanismu, správy veřejného prostoru. Ten prvek tady dlouhodobě chybí. My jsme po vzoru Brna, které stanovilo architekta města loni, toto následovali," uvedl Kulhánek.

Příspěvková organizace Kancelář architekta města by měla mít ředitele a čtyři další zaměstnance. Pro letošní rok Karlovy Vary na činnost kanceláře vyčlenily čtyři miliony korun, v dalších letech by se měly náklady vejít podle primátora do osmi milionů korun ročně.

Architekt města by neměl být jen poradním orgánem, ale podle představ města by jeho stanovisko měla samospráva respektovat. Plnit by měl jak kontrolní funkci, tak i iniciovat změny nebo nové nápady.

Podle plánu by po schválení radou a následně zastupitelstvem mělo být výběrové řízení na ředitele Kanceláře architekta města. Nebude přitom podle Kulhánka rozhodující, zda půjde o místního člověka, nebo odborníka odjinud.
0 komentářů
přidat komentář

Související články