Kolín bude mít v půlce června studii na novou sportovní halu

Vložil
ČTK
19.05.2017 14:55
Kolín

Kolín - Kolín si v těchto dnech nechává zpracovat studii na sportovní halu v městské části Borky. Radnice oslovila tři architektonická studia, která mají do poloviny června čas studii zpracovat. Kolín poté vybere nejzdařilejší, která se bude dále rozvíjet a podle které se bude následně tvořit projekt. Zásadní podmínkou studie je cena stavby, která nesmí překročit 45 milionů včetně DPH. ČTK to dnes řekl místostarosta Kolína Michael Kašpar (STAN).


Vedle samotné haly má studie podle Kašpara řešit i parkování, veřejné prostranství v okolí a infrastrukturu pro cyklisty, jelikož hala bude stát v blízkosti cyklostezek.

Do konce letošního roku chce mít město hotový projekt, stavět by se začalo v příštím roce. Kolínský starosta Vít Rakušan (STAN) podotkl, že město bude halu stavět z vlastních zdrojů, ideálně za pomoci dotace. "Rozhodně nechceme kvůli stavbě čerpat nějaký úvěr," uvedl.

Kolínské vedení navíc nechce postavit jen obyčejnou montovanou halu. "Chceme, abychom do budoucna Kolínu nechali něco, na co se bude pěkně koukat. Obyčejnou montovanou halu nebude za čtyřicet let nikdo obdivovat," řekl Rakušan.

S nápadem postavit sportovní halu pro florbal, házenou, futsal a volejbal přišli sportovci, kteří v Kolíně nemají zázemí a na domácí zápasy musí vyjíždět mimo město. Město se chce zpracováním studie a řádné projektové dokumentace připravit na žádost o dotaci a zvýšit tak šance na její získání.

Kolín je město s téměř 31.000 obyvateli. Letos hospodaří s příjmy a výdaji ve výši 1,086 miliardy korun. Hospodaření města dlouhodobě zatěžuje velký dluh přes 500 milionů korun, který vznikl při budování průmyslové zóny a bytů pro automobilku TPCA.
0 komentářů
přidat komentář

Související články