Brno chce aquapark v Králově Poli, prozkoumá starou dokumentaci

Vložil
ČTK
09.05.2017 14:00
Brno

Akquapark Kohoutovice

Brno - Brno plánuje postavit aquapark v městské části Královo Pole. Jeho výstavbu zvažovalo už více než před 20 lety, kdy vznikl i projekt. Z jeho uskutečnění ale sešlo. Primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL) novinářům řekl, že město prozkoumá starou projektovou dokumentaci, aby zjistilo, zda se dá použít. Aquapark odhadem za desítky milionů korun by podle Hladíka navázal na současný plavecký bazén na Ponavě.


Brno má jediný aquapark v městské části Kohoutovice, kapacitně už ale nestačí pokrýt poptávku. Řekl to Antonín Crha (KDU-ČSL), předseda představenstva městské firmy Starez-Sport, která se stará o sportoviště.

Město uvažovalo o tom, že zadá studii a projektovou dokumentaci. "Na stavebním úřadě v Králově Poli jsme ale našli dokumentaci a stavební povolení z roku 1994. Aquapark byl vyprojektován a stavebně povolen, takže kdybychom na to stavební povolení navázali, vznik by mohl být poměrně rychlý," uvedl Hladík.

Podle něj město starou projektovou dokumentaci zanalyzuje a zkusí se spojit s projektantem, který ji dělal. "Uvidíme, jestli by nestálo za to ji oprášit s ohledem na nové stavební normy. Čekali jsme, že práce půjdou pomaleji, když se bude vše dělat na zelené louce, ale tímto by se to mohlo nečekaně urychlit," dodal Hladík. Podle něj zatím není jasné, na kolik by nová stavba vyšla, počítá se ale nejméně s desítkami milionů korun.

Aquapark by měl navázat na plavecký bazén Za Lužánkami. V lokalitě je v plánu i stavba hokejové haly a fotbalového stadionu namísto starého, který chátrá.

Brno má jediný aqupark v Kohoutovicích. "Jeho kapacita už je ale naplněna. V odpoledních hodinách se tam těžko dostává," doplnil Crha.
0 komentářů
přidat komentář

Související články