Jak fungují města? reSITE 2017: In/visible City přiveze světové architektky, architekty a experty na infrastruktury

Zdroj
reSITE
Vložil
Tisková zpráva
04.05.2017 11:55
Budoucnost (měst) je rodu ženského: nejvlivnější ženské hlasy ve světě architektury a navrhování měst se potkají v Praze na šesté konferenci reSITE 2017: In/visible City o roli neviditelných struktur pro budoucí podobu měst, jež proběhne 22.-23. června ve Foru Karlín v Praze. Dvoudenní akce klade důraz na mezioborový dialog a na posilování důvěry mezi městskými samosprávami, architekty a soukromým sektorem, bez jejichž synergie se neobejde úspěšný a udržitelný rozvoj měst. Šestý ročník konference bude zaměřený na neviditelné i hmatatelné infrastruktury a jejich vliv na architekturu, rozvoj měst a ekonomické příležitosti. Zásadní téma pro Prahu, jež stojí před projektem trasy metra D a redevelopmentem několika brownfieldů, Ostravu, Brno i menší města. Od 21. do 24. června proběhnou také akce pro veřejnost.

Koho potkáme na reSITE

Po dvouletém snažení přijala pozvání architektka Kazuyo Sejima, držitelka Pritzkerovy ceny ze studia SANAA. Představí svou nadčasovou a takřka neviditelnou architekturu, jež posouvá limity možného,
ať už jde o kulturní instituce anebo dopravní terminály. Caroline Bos z  amsterdamského UNStudia nás ohromí realizacemi dopravních uzlů a přinese inspiraci pro redevelopment jednoho z pražských obvodů. Obdivovaná krajinná architektka Kathryn Gustafson se podělí o své geniální projekty zelených infrastruktur. Vystoupí Leni Schwendinger, světová špička designu osvětlení a zakladatelka NightSeeing™. Svůj  koncept představí v  Praze poprvé. Španěl Enric Battle ze studia Battle i Roig představí úspěšné rekultivace skládek a technické infrastruktury takřka vrostlé do krajiny, a z Varšavy přijede šéfarchitektka Marlena Happach. Na programu budou vystoupení architekta a urbanisty
Teddyho Cruze s Fonnou Forman, kteří dlouhodobě studují dopady hraniční zdi mezi městy San Diego
 a Tijuana na komunity, architekturu, ekonomiku a městský rozvoj. Jedna z  hlavních přednášek bude patřit Jeanu-Louisi Missikovi, místostarostovi Paříže. Druhý den konference se uskuteční série workshopů, například plánovací zásahová hra Just Add People s Gilly Karjevsky, workshop o  potenciálu přívozu HolKa „Luxus pro všechny“ s experty a performery v  jednom z berlínského ZK/U až po vizualizace dat se Studiem Tekja, jež je zároveň zastoupeno ve na výstavě Big Bang Data v Doxu.

reSITE NightSeeing v Praze

Poprvé se v Praze uskuteční NightSeeing™, koncept designérky osvětlení Leni Schwendinger, který zvedá povědomí o roli světla a stínu ve městech a obecně o veřejných prostranstvích po setmění. Formou komentované procházky designérka zprostředkuje teoretické poznatky přístupnou formou pro nejširší publikum i odborníky. NightSeeing je ochrannou známkou Leni Schwendinger. Počet míst bude velmi omezen, registrujte se na reSITE.org.

Něco navíc pro účastníky

Nebojte se angličtiny! Jako každý rok bude konference plně tlumočena do českého jazyka a doprovázena poutavými vizuálními prezentacemi. Večer bude následovat neformální networking a takzvané bar crawls po speciálně komponovaných trasách. Účastníci konference mohou využít dopravu zdarma po trase operované vlaky a autobusy Leo Express. Stačí si vyžádat volnou jízdenku při registraci.
Členové ČKA mají výhodu polovičního vstupného (promokód na intranetu ČKA) a taktéž členové SMOČR.
Na viděnou na reSITE 2017!

www.resite.org
0 komentářů
přidat komentář

Související články