Designové dveře s hliníkovou konstrukcí

Vložil
Tisková zpráva
06.04.2017 07:00
JAP FUTURE

Nová generace dveří se vyznačuje pevností a tuhostí díky vnitřní hliníkové konstrukci, která umožňuje atypické rozměry, rozmanité druhy opláštění či výplně, ale také vysokou designovou čistotu, zejména v uceleném dveřním systému se skrytými zárubněmi.

Dveře MASTER

Prvním představitelem daného typu designových dveří je dveřní křídlo MASTER tvořené vnitřním obvodovým rámem z eloxovaného hliníku. Konstrukčně důležitá je přesnost rohového spojení hliníkových profilů do rektifikovaného úhlu, který zajišťují spojky ITEM. Hliníkový rám je v základním stříbrném eloxu, ale možností je i barevné povrchové lakování dle vzorníku odstínů RAL. Konstrukce dveřního křídla je zpevněna vnitřními hliníkovými příčkami, díky kterým jsou umožněny i atypické rozměry. "Dveře tak mohou dosahovat až do maximální výšky 370 cm a šířky 125 cm, a to díky tomu, že dveře lze zabudovat do zárubně bez nadpraží, mohou zabírat celý prostor od podlahy až ke stropu," popisuje pan Petr Paksi, výkonný ředitel české společnosti J.A.P., z jejíž vývojové dílny dveřní systémy z hliníku pochází. Povrch dveří může být tvořen sklem v rozmanitých úpravách, včetně dekorovaného Grafoskla, penetrovanou MDF deskou, připravenou na nanesení tapety či stěrky nebo dýhou. Vnitřní konstrukce umožňuje i libovolné kombinace těchto materiálů a to jak ve vertikální, tak v horizontální rovině.

Designové dveře MASTER mohou být v otočné i posuvné variantě po stěně i do stavebního pouzdra. Dveřní křídlo v šíři 40 mm je možné v bezpolodrážkové i polodrážkové verzi (25/15), v šíři 62 mm je k dispozici pouze polodrážková verze (47/15). K volbě je i reverzní forma otevírání.

Z pohledu užitkových vlastností jsou dveře MASTER zcela odolné vůči výrazným změnám teplot a bez problémů odolávají vodě. V rámci dveřního systému se skrytou zárubní Aktive, mají dveře MASTER nezávislou certifikaci na zvukově izolační vlastnosti do výše zvukového útlumu 34 dB. "Do kategorie zvukově izolačních dveří spadá model vybavený spodním mechanickým prahem," doplňuje Petr Paksi z J.A.P.

řez dveřmi MASTER
řez dveřmi STRONG

Dveře STRONG

Druhým zástupcem dveří s hliníkovou konstrukcí je celoskleněná varianta - dveře STRONG v bezpolodrážkovém provedení. Oproti dveřím MASTER je tentokrát jako nosná část využit střed hliníkového profilu, do kterého je vsazena jednovrstvá skleněná výplň o síle 4 mm, včetně požadované úpravy. Na výběr jsou různé druhy skel - čiré, mléčné, barevně tónované planibel nebo pískované. Hliníkový rám je možné povrchově opatřit strukturální PUR barvou podle vzorníku barev RAL.
"I zde hraje významnou roli tuhost použitých hliníkových profilů, protože maximální šířka dveří Strong, aniž bychom je museli zpevňovat příčkami je 100 cm a výška 280 cm," uvádí Petr Paksi

Designové dveře STRONG mohou být opět v otočné i posuvné variantě po stěně i do stavebního pouzdra. Vždy jde o bezpolodrážkovou variantu, u otočných dveří s čípkovými panty a magnetickým zámkem se skrytou střelkou.

Více na www.dvere-jap.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články