Stavební pouzdra Eclisse jsou napořád

Vložil
Tisková zpráva
30.03.2017 17:00
O stavebním pouzdru pro posuvné dveře začínáte při navrhování interiéru uvažovat, když zjistíte, že se vám nedostává tolik ceněného místa. Stavební pouzdro představuje v první řadě úsporu prostoru, který jinak zabírají otočné dveře. Stavební pouzdra Eclisse v sobě spojují proslulá technologická řešení i mimořádnou estetiku.


Posuvné dveře mohou do stěny jednoduše "zmizet"

Posuvné dveře "mizí" ve zdi, a proto jsou už po několik desetiletí oblíbeným interiérovým řešením. Snadno jimi oddělíte dvě místnosti, ale když je nepotřebujete, mohou díky stavebnímu pouzdru jednoduše "zmizet". Naopak klasické otočné interiérové dveře často překáží, jejich dveřní kříslo zabírá prostor, limitují nás při výběru nábytku a zařizování interiéru.

 

Více než 30 patentů je zárukou kvality

Již od osmdesátých let, kdy Eclisse vyrábí svá stavební pouzdra, byla hlavním cílem jejího zakladatele Luigiho Da Faveriho především kvalita. Cestu za dokonalým produktem "vydláždila" firma Eclisse patenty. Jako první představila trhu motorizaci pro posuvné dveře, synchronizaci pro dvoukřídlé dveře nebo systém otevírání teleskop. Více než 30 patentů je zárukou kvality a dobré volby. Za všechny "vychytávky" pouzder Elisse jmenujme například tyto:
  • Odnímatelná kolejnice umožňuje nastavení koncového dorazu i po zabudování pouzdra. I po montáži tak lze provádět různé úpravy. Je vyrobena z hliníku 6060 s povrchovou úpravou ponorného anodického lakování s tepelným ošetřením T5. To zaručuje dlouhou životnost ve vlhkých prostorech i velmi tvrdý povrch zajišťující lepší vedení vozíčků v kolejnici.
  • Poddveřní vytahovací plech oceníte tehdy, když budete muset vyrovnat rozdíl mezi úrovní podlahy a pouzdrem. Lze ho využít, pokud dojde při usazování pouzdra k chybě.
  • Pozinkovaná rozpěra slouží k vyrovnání pouzdra a vymezení šířky průchodu.

Bezobložkové posuvné dveře Eclisse Syntesis představují vrchol interiérového minimalismu

Designovou libůstkou mezi stavebními pouzdry Eclisse je kolekce Syntesis. Bezobložkové posuvné dveře jsou v jedné rovině s okolní stěnou, přímo s ní splývají. Výsledkem je absolutně minimalistický vzhled, který vás nikdy nepřestane nudit. Odstraněním obložky dáte křídla své fantazii. "Neviditelné" dveře v pouzdru Eclisse Syntesis vás nebudou limitovat svým vzhledem ani stylem, dávají vám volnou ruku. Dokonalého výsledku docílíte, pokud se díky adaptéru VITRO rozhodnete ve stavebním pouzdru posouvat celoskleněné dveře. V kolekci Syntesis jsou i skryté zárubně Battente pro otočné dveře.
 

Eclisse EWOLUTO umožňuje na stěnu zavěsit kuchyňskou skříň, regál i sprchový kout

Dalším patentem Eclisse jsou dvě unikátní stavební pouzdra - Eclisse LUCE a EWOLUTO. Seznámíme se s oběma. Eclisse EWOLUTO je vůbec prvním pouzdrem na trhu, které "supluje" skutečnou stěnu. Skutečně vás tedy ničím neomezuje. Na stěnu, ve které je stavební pouzdro pro posuvné dveře zabudované, můžete připevnit nábytek či jiné vybavení, ať už se jedná o skříně, regály, police, kuchyňskou skříň nebo sprchový kout. U stavebních pouzder jiných značek toto není samozřejmé. Běžně dostupná stavební pouzdra nejsou staticky únosná pro připevnění nábytku.
 

Eclisse LUCE: "Budiž světlo!"

Eclisse LUCE má uvnitř kapsy speciální kanálek pro vedení kabelů. Tento kanálek izoluje kabeláž od posuvného systému a také předchází možnému poškození.  Na stěně, ve které je pouzdro, mohou být díky tomu umístěná světla, vypínače, zásuvky, termostaty, telefonní kabely apod. Podle potřeby zákazníka je možné připravit až deset míst pro připojení elektro zařízení.
 


O vysoké kvalitě pouzder Eclisse vypovídá i jejich celosvětová obliba. V současné době vyrobí v průměru 1300 pouzder denně a má více než 2000 prodejních míst. I v České republice má Eclisse dobré jméno symbolizující výjimečný produkt, do kterého se vyplatí investovat.
Navštivte náš showroom dveří v Praze 4 - 330 m² - Mand CZ dveře a vše okolo :-)

0 komentářů
přidat komentář