Brno umožní postavit více bytů místo Jaselských kasáren

Vložil
ČTK
27.03.2017 15:55
Brno

Brno - Brno mění územní plán, který umožní změnit využití plochy po bývalých Jaselských kasárnách podél Štefánikovy ulice. Na žádost městské části a potenciálních investorů bude možné postavit více bytů místo původních obchodů a kanceláří, zároveň umožní propojení Štefánikovy a Staňkovy ulice, uvedl dnes v tiskové zprávě náměstek primátora Martin Ander (SZ).


Brownfieldem je území poblíž centra města už deset let, kdy se demolovaly staré vojenské objekty. Ještě předtím se v nich točil seriál Četnické humoresky. Místo zarůstá plevelem a náletovými dřevinami kvůli nekončícímu sporu města se společností Kliminvest. Ta měla podle smlouvy z roku 2006 postavit na místě bytový a administrativní komplex, což se nestalo a město v roce 2009 smlouvu vypovědělo. Současné vedení města se snažilo o mimosoudní narovnání, nicméně kvůli novým záležitostem je věc znovu u soudu. Ten musí rozhodnout, zda byla výpověď platná.

Než rozhodne, může město dokončit změnu územního plánu. Do konce března lze změnu využití území připomínkovat a až definitivní znění schválí zastupitelstvo, bude možné postavit bytové domy s komerčními prostory v přízemí. Zároveň změna zajistí možnost propojení Štefánikovy a Staňkovy ulice a dále až ke sportovnímu areálu za Lužánkami prodlouženou Dělostřeleckou ulicí. Plány totiž konzervovaly současný stav, kdy je nutné obcházet dlouhý blok.

"Areál má díky jedinečné poloze šanci stát se živou částí města s atraktivním bydlením i potřebným zázemím. Změna územního plánu posílí bydlení a občanskou vybavenost," uvedl Ander.
0 komentářů
přidat komentář

Související články