Výstavba plaveckého areálu na Barrandově má zpoždění

Vložil
ČTK
25.09.2006 17:20
Praha

Praha - Výstavba plaveckého areálu na Barrandově v Praze 5 má zpoždění. Ještě na jaře se předpokládalo, že začne sloužit lidem začátkem listopadu. Nyní se hovoří o přelomu listopadu a prosince. Veřejnost si bude moci prohlédnout stavbu při dni otevřených dveří v pátek 13. října, řekl dnes novinářům starosta Milan Jančík (ODS).

    Akvapark si při dnešní návštěvě Prahy 5 prohlédl primátor Pavel Bém (ODS). Z doby socialismu podle něho zůstal vůči obyvatelům barrandovského sídliště velký dluh, při jeho výstavbě se nemyslelo na volný čas. "Právě dokončovaný akvapark je taková větší splátka tohoto dluhu," uvedl Bém.
    Plavecký areál bude stát skoro 200 milionů korun. Radnice Prahy 5 na výstavbu dostala dotaci 30 milionů korun od magistrátu a 15 milionů od státu. V budově bude například 25 metrů dlouhý plavecký bazén, vířivka, dětské brouzdaliště, dva tobogany a sauna. Návštěvníci budou moci posedět v restauraci. Součástí centra bude také terasa a travnatá plocha na opalování.
    Skluz ve výstavbě akvaparku, která začala loni v září, způsobila letošní poměrně tuhá zima. Stavbaři ještě na jaře předpokládali, že zpoždění doženou.
    Představitelé města si dnes prohlédli také rozestavěný úsek jihu Prahy mezi Slivencem a Lahovicemi. Nyní se připravuje staveniště pro ražbu asi 1,6 kilometru dlouhého tunelu, který bude hotov příští rok. Automobilový okruh staví stát, jeho jižní část mezi plzeňskou a brněnskou dálnicí by měla být hotova v roce 2009.
    Podle Béma je to naprosto klíčová stavba. Odvede tranzitní dopravu z oblasti Barrandova a uleví také Jižní spojce, která bude jen součástí vnitřního automobilového okruhu. Nyní nahrazuje i vnější obchvat.
    Primátor ocenil velký rozvoj Prahy 5 v posledních letech, zejména Smíchova, který se stal dalším městským centrem. "Oblast Anděla je příkladem, jak bude Praha do budoucna vypadat," řekl primátor. Před novináři uvedl, že do šesti let bude prodloužena trasa A metra z nynější konečné Dejvické k motolské nemocnici, která se nachází v páté městské části.
0 komentářů
přidat komentář