Praha 11 si připomíná 30 let od svého vzniku

Vložil
ČTK
25.09.2006 17:00
Praha

Praha - Praha 11 slaví v letošním roce 30 let své existence. Jak se v průběhu těchto let vyvíjela a rostla, ukazuje pětidenní výstava, která dnes začala v Jižním Městě na takzvaném Radničním náměstí - prostranství u stanice metra Háje. Cílem je především seznámit občany se záměry radnice a soukromých investorů, řekla novinářům pořadatelka výstavy starostka Marta Šofrová.

    Výstava přibližuje minulost, současnost i budoucnost sídliště. Chce ukázat rozdíly mezi způsobem, jakým výstavba postupovala na počátku a nyní. Zatímco v prvních letech se zaměřovala pouze na byty, v současnosti klade důraz především na aktivity pro volný čas, kulturu, kvalitu škol a služby. "Pamatuji doby, kdy lidé museli z Jižního Města dojíždět za prací či nákupy. Nyní se lidé sjíždějí sem," uvedl zástupce starostky Petr Popov.
    Na výstavě také investoři představí hlavní projekty, které v této oblasti zamýšlejí. Návštěvníci budou moci vyjádřit k projektům své připomínky. Podle Šofrové tak bude mít radnice možnost sladit požadavky lidí a investorů.
    Výstava se koná v rámci Dnů Prahy 11, které začaly v neděli Chodovskou poutí. Pro návštěvníky je připraven i doprovodný program. Jeho součástí bude beseda s architekty, promítání filmů, vojensko-historické expozice, vystoupení skupiny Yo Yo Band a houslového virtuosa Jaroslava Svěceného. Po skončení výstavy budou Dny Prahy 11 pokračovat do 8. října.
0 komentářů
přidat komentář