Pardubice chystají na letošek stavbu 25metrového bazénu

Vložil
ČTK
27.02.2017 15:00
Pardubice

Architektonická studie 2010, Adonis projekt spol. s r.o.
Pardubice - Pardubice mohou získat na stavbu 25metrového bazénu dotace až 20 milionů korun. Výstavbu krytého sportoviště za 50 milionů korun plánují ještě letos. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora Jan Řehounek (ANO).


V plaveckém areálu mají sportovní kluby i veřejnost k dispozici 50metrový bazén. Areál chce nabídnout další plochu pro plavání, nynější bazén poptávce nestačí, řekl Řehounek.

Přístavba je navržená jako betonový monolit na pilotech. Stát bude v proluce mezi společenským centrem Ideon a akvaparkem. Částečně využije technologie 50metrového bazénu.

Pokud město nezíská dotace nebo budou nižší než 20 milionů korun, na zastupitelích bude, jestli město projektu zvýší rozpočet nebo Pardubice bazén postaví i bez podpory ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy řekl Řehounek.

Náměstek očekává, že bazén by se mohl začít stavět v druhém čtvrtletí letošního roku. Práce potrvají osm měsíců až rok. Případné dotace radnice musí s poskytovatelem vyúčtovat do března příštího roku.

Pardubice daly plavecký areál zmodernizovat a rozšířit za 544 milionů korun bez DPH, veřejnosti se otevřel v červnu 2012. Před rekonstrukcí akvapark navštěvovalo asi 300.000 lidí ročně, nyní jich je o 150.000 víc.
0 komentářů
přidat komentář

Související články