Veřejný prostor a City moduly

Vložil
Tisková zpráva
11.02.2017 10:30
KOMA MODULAR s.r.o.


S nástupem nového ředitele Moravské galerie Jana Presse v roce 2013 spatřily světlo světa City moduly v rámci projektu Otevřeno, kde reagovala galerie na nízký zájem veřejnosti a chtěla galerii zapojit do městského života. Podle návrhu atelieru Chybík + Krištof AA vznikly unikátní City moduly lichoběžníkového tvaru, které umožnily otevřít prostor galerie mimo vlastní budovu. Od této doby si City moduly získaly popularitu mezi architekty, umělci, designéry, městskými zastupiteli i neziskovými organizacemi.


Nyní představuje firma KOMA MODULAR City moduly, jako své prostorové logo a City moduly pronajímá za různými účely využití. Průřez, kde všude jste mohli potkat tyto unikátní moduly, jsou shrnuty v designovém časopisu Koma City. V loňském roce firma KOMA rozšířila využití City modulů o sestavu, kterou nazvala Lighthouse. Tento citymodulový maják zdobil loňský Zlín Designweek, Filmový festival dětského filmu, akci Ynspirology pořádanou známým tanečníkem Yemi A.D. a v závěru roku byl umístěn na Jihlavském náměstí v rámci Festivalu dokumentárního filmu.


Organizátoři ho tak využívali jako kavárnu s místem pro setkávání a workshopy. City moduly ale slouží i pro edukativní činnost jako například akce Ostře sledovaná prsa, kde poskytly zázemí pro Alianci žen s rakovinou prsu a seznamovaly veřejnost s prevencí proti této zákeřné chorobě v Praze a Brně nebo jako pódium pro umělecká vystoupení. City moduly jste mohli vidět i jako součást uměleckého vystoupení na festivalu světla Signál v Praze, které využil holandský umělec Matthijs Munnik pro svou světelnou performanci.


Variabilita skládání City modulů do různých tvarových variací oslovila designéry a mohly jste je spatřit na pražském Desigbloku v letech 2014, 2015 i 2016. Pomohly prezentovat čekárny mm cité pro lepší město, ale i jako prezentaci různých živnostníků v rámci akce SDÍLKO premiérově představené v Kopřivnici a úspěšně zopakované v Ostravě Porubě. Architektonický přesah City modulů dokázala sestava propagace nových typů automobilů BMW v rámci stého výročí automobilky při příležitosti karlovarského filmového festivalu od studia Olgoj Chorchoj. Využití City modulů je nevyčerpatelné, což dokazují uskutečněné realizace včetně zatím posledního účinkování na brněnských vánočních trzích.
0 komentářů
přidat komentář

Související články