Trend dveřních systémů – skryté zárubně

Vložil
Tisková zpráva
08.02.2017 08:00
JAP FUTURE

Klasické zárubně již dávno nesplňují kritéria pro moderní interiérový vzhled. Minimalistické provedení a designovou čistotu přináší skryté zárubně, které mohou být v podobě subtilního pohledového rámečku, ale také ve zcela bezobložkovém provedení. Obě varianty mají svá specifika a nabízí interiéru něco jiného.

Tradiční obložkové zárubně mnohdy nezapadají do vzhledu interiéru, vystavují na odiv konstrukční komponenty, jejichž viditelnost není žádoucí a narušují jednotnou linii dveří a stěny. Bezobložkové provedení uschová jednoduše a elegantně veškeré prvky do konstrukce zárubně a dveří. "Technologickým základem skrytých zárubní jsou pevné profily z eloxovaného hliníku, které umožňují buď osazení pohledového hliníkového rámečku, nebo tvoří pouze vnitřní skrytý dílec, který překrývá vnější malba či povrchová úprava stěny," vysvětluje pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., jediného českého výrobce skrytých zárubní.

skrytá zárubeň AKTIVE 25/15 - přední pohledová strana

skrytá zárubeň AKTIVE 25/15 - zadní strana

skrytá zárubeň EMOTIVE

Žádoucí designovou čistotu bezobložkového řešení neruší ani závěsy, neboť v zárubni jsou zafrézované skryté 3D seřiditelné panty. Skryté zárubně jsou určeny do suché i mokré výstavby, je možné je zabudovat i do šikmých půdních prostor či využít varianty bez nadpraží, a to i v atypické výšce až 3700 mm.

Pro otočné dveře existují dva typy skrytých zárubní - EMOTIVE a AKTIVE - pro každý interiér je tak snadné najít vhodné řešení.

Skrytá zárubeň EMOTIVE

Hliníkový profil tohoto typu zárubně je zcela uschován v příčce a na něj je nasunutý vnější subtilní hliníkový rámeček o šířce 18 mm, který chrání průchozí otvor před mechanickým poškozením, je v jedné rovině se zdí, a zároveň plní i funkci designovou. V základním provedení je zárubeň i pohledový rámeček v povrchové úpravě eloxovaného hliníku, ale je možná i úprava v jakékoliv barvě RAL.

Skrytá zárubeň AKTIVE

Konstrukce vnitřního hliníkového systému AKTIVE je přizpůsobena tak, aby vytvořila hranu průchozího otvoru, jedná se tedy o řešení zcela bez vnější zárubně. Velmi důležitá je přesnost a čistota provedení stavebního otvoru, do kterého má být systém zasazen a pečlivost při samotné montáži skryté zárubně. Systém AKTIVE je určen pro dveře o tloušťce 40 mm a vyrábí se ve dvou typech - polodrážková verze AKTIVE 25/15 a bezpolodrážková AKTIVE 40/00. "Kombinace obou variant zárubní je ideální, když potřebujeme, aby jedny otočné dveře byly orientovány otevíráním k sobě a druhé od sebe, což je tzv. reverzní otevírání," uvádí pan Petr Paksi a dodává: "Z pohledové strany tak mohou být dvoje dveře i příčka zcela v jedné rovině."

Bezobložkové provedení je možné i pro dveře zasouvající se do pouzdra, jednotný design je tak možné v interiéru zachovat i při kombinaci obou typů otevírání dveřního křídla. Bezobložkové řešení zárubní je zcela univerzální, najde své uplatnění v rodinných domech, bytech, ale i v komerčních prostorách.

Více na www.skrytazaruben.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články