Novoměstská nemocnice postaví nový dětský pavilon

Vložil
ČTK
25.01.2017 17:15
Nové Město na Moravě


Nové Město na Moravě - V areálu nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku vznikne po demolici staré budovy nový pavilon dětského oddělení. Současný pavilon je ve špatném technickém stavu. Předpokládaná cena vypsané veřejné zakázky, kterou schválila rada kraje, je 90 milionů korun bez DPH. Podle náměstka hejtmana Vladimíra Novotného by nový pavilon mohl začít pacientům sloužit koncem roku 2018.

Podle technického náměstka nemocnice Jiřího Drdly byl současný dětský pavilon postaven v 50. letech minulého století a je nejstarší budovou v areálu.

"Technický stav tomu odpovídá - netěsní okna, zastaralé jsou i rozvody elektřiny, vody a odpadů, nevyhovuje ani prostorové uspořádání,"
řekl dnes ČTK Drdla. Demolice a stavba nové budovy je proto podle něj lepším řešením než rekonstrukce starého pavilonu.

Stavba mezi gynekologickým a interním pavilonem by měla po veřejné soutěži začít letos na jaře. Lůžková kapacita by se podle Drdly měla zvýšit ze současných 25 na 33 lůžek v jedno- až čtyřlůžkových pokojích.

Nová budova bude méně energeticky náročná, lékaři budou pracovat s nejmodernější technikou. V pavilonu budou specializovaná oddělení. První patro bude vyhrazeno pro ambulantní provozy. Během stavby se ambulance a pacienti přesunou na jiná oddělení. Podle Novotného bude stavba nového pavilonu dětského oddělení na delší dobu jednou z posledních velkých investic v novoměstské nemocnici.

0 komentářů
přidat komentář

Související články