První část přestavby objektu, který léta hyzdí Ostravu, je hotová

Vložil
ČTK
02.01.2017 20:05
Ostrava

Ostrava - Společnost Red House Development stihla v termínu dokončit první část přestavby železobetonového objektu naproti Domu kultury města Ostravy, který desítky let hyzdil Ostravu. Splnila tak jednu z podmínek danou městem, řekla dnes ČTK mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská. Takzvaný skelet by měl být do konce roku přebudován na multifunkční dům s kancelářemi i prostory k bydlení.

Společnost Red House Development objekt koupila za zhruba 53 milionů korun v roce 2008. V minulosti město několikrát žádala o prodloužení lhůty pro jeho dostavbu a na rozestavěném objektu, který ve městě chátral zhruba 25 let, se nepracovalo.

Předloni v červnu zastupitelstvo města nejprve odmítlo opětovnou žádost vlastníka objektu na prodloužení termínu dostavby. Nakonec se obě strany na podmínkách dokončení stavby dohodly. Přestavba začala v březnu.

Podle smluvního dodatku muselo být opláštění stavby, tedy fasáda a střecha, hotovy do konce roku 2016. Zcela dokončena pak stavba musí být na konci letošního roku.

Dnes ráno zástupci města stav objektu kontrolovali. "Můžu konstatovat, že posun je znatelný a skelet přestává po více než 25 letech hyzdit Ostravu a že způsob a rozsah opláštění budovy odpovídá požadavkům daným smlouvou. Při letmém pohledu na objekt sice vidíme části, které zůstávají odkryté, ty jsou ale nutné k navazující realizaci díla a instalaci technologií," uvedl náměstek primátora Břetislav Riger (Ostravak). Podle něj tak zatím vše nasvědčuje tomu, že by stavba mohla být dokončena v termínu.

Rozestavěný dům měl být původně krajským sídlem komunistické strany. Po roce 1989 zůstal stát jako torzo minulého režimu. Nachází se přitom na poměrně frekventovaném místě v blízkosti kulturního domu i krajského úřadu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články