Metropolitní plán Prahy dokončí architekt Roman Koucký

Vložil
ČTK
14.12.2016 14:55
Praha

Roman Koucký

Praha - Vedoucím kanceláře metropolitního plánu v  pražském Institutu plánování a rozvoje (IPR) bude v lednu jmenován architekt Roman Koucký. ČTK to dnes řekl ředitel IPR Ondřej Boháč. Koucký vedl tým architektů pracujících na plánu do letošního léta. Šéfem gremiální rady IPR se pak má stát bývalý ředitel IPR architekt Petr Hlaváček. IPR je pražská příspěvková organizace, která má na starosti mimo jiné územní plánování.

"Pana Hlaváčka budu jmenovat do gremiální rady a doporučím jej, aby se stal předsedou rady. Architekt Koucký vyhrál výběrové řízení, proto nemám důvod postupovat jinak," řekl Boháč.

Hlaváček byl odvolán z postu ředitele IPR v září, jedním z  důvodů bylo údajné pochybení při tvorbě územního plánu. Koucký podal výpověď ze své funkce ve chvíli, kdy byl odvolán Hlaváček. Následně ale vyhrál výběrové řízení na šéfa Metropolitního plánu. S Kouckým z IPR odešli i odborníci a členové zmíněného týmu, s nimi nyní IPR jedná, zda by plán dokončili.

Institut má za úkol mimo jiné připravit nový územní plán a plánovat rozvoj města. Roční rozpočet IPR je asi 300 milionů korun.

0 komentářů
přidat komentář

Související články