Pardubice chystají přístavbu krytého bazénu

Vložil
ČTK
02.12.2016 13:05
Pardubice

Pardubice - Pardubice chystají přístavbu pětadvacetimetrového krytého bazénu za zhruba 50 milionů korun. Měl by být v proluce mezi akvacentrem a výstavním centrem Ideon, pozemky patří městu. Investiční záměr budou zastupitelé schvalovat při jednání o rozpočtu v prosinci, řekla ČTK náměstkyně primátora Helena Dvořáčková (ANO).


"Stavba je podmíněna získáním dotace z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy," uvedla Dvořáčková. Město již žádost o 20 milionů korun podalo, zbytek by měl být zahrnut do rozpočtu.

Přístavba navržená jako betonový monolit na pilotech bude těsně navazovat na akvapark. Návštěvníci budou moci z prostoru nynějšího padesátimetrového bazénu projít dveřmi v prosklené stěně přímo k menšímu bazénu. "Pokud všechno půjde podle našich představ, mohlo by se na jaře začít stavět, dokončení by pak bylo do 12 měsíců," řekl ČTK ředitel společnosti Plavecký areál Pardubice Jiří Vysoudil. Zázemí šaten, sprch a parkoviště by měly postačovat i po přístavbě.

Pardubice současný plavecký areál nechaly zmodernizovat a rozšířit za 544 milionů korun bez DPH, veřejnosti se otevřel v červnu 2012. Před rekonstrukcí akvapark navštěvovalo asi 300.000 lidí ročně, nyní jich je o 150.000 víc. "Pohybujeme se v návštěvnosti do pátého místa mezi srovnatelnými zařízeními v České republice," uvedl Vysoudil.
0 komentářů
přidat komentář

Související články