Dačice plánují stavbu sportovní haly

Vložil
ČTK
01.12.2016 08:25
Dačice - Novou halu pro futsal, florbal, volejbal a další sporty chtějí vybudovat Dačice na Jindřichohradecku. Výstavba by měla stát do 50 milionů korun. Město na projekt podalo žádost o dotaci na ministerstvo školství, žádá o podporu 20 milionů korun. Tento krok schválilo na svém posledním zasedání zastupitelstvo. ČTK to řekl starosta Dačic Karel Macků (KDU-ČSL).


Nový objekt by se měl skládat ze dvou hlavních částí. V první bude hrací plocha o rozměrech 40x20 metrů pro kolektivní sporty, další tělocvična bude především pro gymnastiku.

"Současná hala už nevyhovuje aktuálním potřebám. Rozměrově neodpovídá podmínkám pro florbal nebo futsal," vysvětlil Macků. Dodal, že právě narůstající zájem o florbal byl jedním z důvodů, proč chtějí novou sportovní halu postavit. V Dačicích funguje florbalový klub, který má přibližně 200 členů a hraje několik soutěží.

Macků řekl, že ministerstvo školství o udělení dotaci rozhodne v následujících týdnech. Podle odhadů starosty by se tak mělo stát v únoru nebo v březnu příštího roku. "Zbývající část peněz na výstavbu bychom financovali sami. Zatím žádnou konkrétní částku do rozpočtu na rok 2017 nedáváme a řešili bychom to až v momentě, kdy budeme vědět, jak jsme uspěli s dotací. Zbylé peníze bychom zajistili zřejmě formou úvěru," řekl.
0 komentářů
přidat komentář