Ostrov vyhradil pět milionů na první část rekonstrukce Myslivny

Vložil
ČTK
30.11.2016 13:35
Architektonická studie rekonstrukce: Jurica a.s.

Ostrov - Město Ostrov vyhradilo pět milionů korun na úvodní etapu rekonstrukce budovy bývalého hotelu Myslivna. Částku plánuje do objektu investovat v prvních třech měsících roku 2017. Přípravné práce začaly v Myslivně už nyní, současně vrcholí práce na projektové dokumentaci, řekl ČTK starosta Ostrova Pavel Čekan (ČSSD).


"První práce už na rekonstrukci začaly. Jedná se o bourací práce, kdy jsme nechali vyčistit všechna tři patra - to znamená přízemí, první patro a podkroví. Vybouraly se tam příčky, sádrokartony a všechno, co tam bylo realizováno někdy v 90. letech minulého století. Je to taková příprava na zahájení rekonstrukce tohoto objektu a k tomu i výstavby malého pivovaru," řekl Čekan. Regionální pivo by se mělo stát jedním z lákadel, které do města přitáhne více turistů.

Nevyužívaný hotel Myslivna koupilo město před rokem za 10 milionů korun právě se záměrem ho zrekonstruovat a začít zde znovu nabízet ubytování. Ubytovací kapacity pro hosty podle starosty ve městě chybějí. Hotel chce město provozovat prostřednictvím městské organizace, kterou pro tento účel zřejmě v budoucnu založí. Myslivna leží v těsné blízkosti ostrovského zámku a je součástí městské památkové zóny.

Na rekonstrukci hotelu už byla vyhotovena studie, s dokončením projektové dokumentace se nyní čeká zejména na vyjádření památkářů. Poté bude město žádat o stavební povolení.
0 komentářů
přidat komentář

Související články