Nová Paka chce vybudovat nový autobusový terminál

Vložil
ČTK
22.11.2016 12:35
Nová Paka

foto: Martin Žantovský
Nová Paka - Nová Paka na Jičínsku zahájí přípravu stavby nového autobusového terminálu. Stavba na místě současného nádraží by měla stát maximálně 60 milionů korun, řekl ČTK novopacký starosta Josef Cogan.


"Pracujeme na přípravě projektové dokumentace pro autobusový terminál, která by měla být dokončena do poloviny příštího roku," řekl Cogan. Město se chce na stavbu pokusit získat dotaci. "Pokud peníze získáme, chtěli bychom začít se stavbou v roce 2018. Pokud bychom měli platit výstavbu nádraží z vlastních peněz, zahájíme ji až po opravě Městského kulturního střediska a rekonstrukci Masarykova náměstí," dodal starosta.

Podle něj by nový autobusový terminál měl nabídnout zázemí pro cestující a také parkovací stání. "Měl by to být moderní terminál, který odpovídá současným požadavkům i velikosti regionu Novopacka," řekl Cogan. Nová Paka již dříve oslovila 12 architektonických ateliérů, které předložily osm návrhů možné podoby terminálu. Vedení města pak nechalo v anketě konané současně s říjnovými volbami obyvatele vybrat ze tří možností.

Největší podporu získal návrh vybudovat nový terminál na místě současného, hlasovalo pro něj 63 procent z celkem 2722 hlasujících. Pro přesun nádraží na nové místo se vyslovilo 22 procent voličů, ostatní hlasující chtěli ponechat současný stav. Celkem je v Nové Pace 7563 oprávněných voličů.

V Královéhradeckém kraji v posledních letech vznikly nové autobusové terminály v několika městech, například v roce 2014 začaly sloužit autobusová nádraží v Náchodě a Novém Bydžově na Královéhradecku.
0 komentářů
přidat komentář

Související články