Poděbrady se stavbou altánu do konce roku kvůli počasí nezačnou

Vložil
ČTK
21.11.2016 16:25
Poděbrady

Poděbrady - Nový hudební altán, který bude vybudován v centrálním parku v Poděbradech, se začne stavět se zpožděním. Stavba měla začít v srpnu, kvůli stížnosti jednoho z obyvatel se ale její zahájení posunulo. Podle starosty Poděbrad Ladislava Langra se začne stavět nejspíše až příští rok, a to kvůli nepředvídatelnému zimnímu počasí.


"Zvažujeme, jestli má smysl něco rozjíždět v tomto počasí. Nesmírně mě to trápí,"
řekl dnes ČTK Langr. Podle něj nemá smysl se stavbou spěchat a přes zimu mít v parku jen ohraničenou jámu. Podle něj hrozí riziko, že nebude možné začít stavět ani na jaře. "Potřebujeme mít stavbu včetně okolních úprav dokončenou před zahájením lázeňské sezony, tedy do 30. dubna. Pokud to nestihneme, budeme muset všechno situovat až na podzim," uvedl Langr. Nový altán nahradí dosavadní nevzhlednou mobilní hudební scénu.

Proti stavbě se odvolal jeden z jejích účastníků, údajně by ho hudba rušila na zahradě. Středočeský kraj, ke kterému bylo odvolání podáno, v půlce září stížnost zamítl. Původně plány počítaly se zahájením stavby do konce tohoto roku a otevřením altánu před nadcházející lázeňskou sezonou. Město dosud nemá vybraného ani zhotovitele stavby, není tak známa přesná cena projektu.

Poděbradská Libenského kolonáda vznikla ve třicátých letech minulého století podle návrhu architekta Vojtěcha Kerharta. Jde o jednu z více než dvaceti kulturních památek ve městě.
0 komentářů
přidat komentář

Související články